TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
În sfârșit am o viață perfectă
În sfârșit am o viață perfectă
Vezi
galerie

În sfârșit am o viață perfectă

de Horia Corcheș

Titlu apărut în colecția OH MY GOD POETRY la OMG Publishing House

Id: #381512

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Detalii produs

Autor: Horia Corcheș

Editor: Alex Ciorogar

Fotograf: Oana Pughineanu

Coperta de: Cătălin Furtună

Data apariției: septembrie 2021

ISBN: 9786069525739

Copertă: Paperback

Număr pagini: 82

Limbă: Română

Dimensiuni: 11x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: OMG Publishing House

Teme: umor

 

Opinii editoriale

Situată pe „interfața prezentului”, poezia lui Horia Corcheș adună (și propune cititorului) 53 de momente ale mereu fascinantei realități imediate, lucruri mici „care ies din miezul zilelor” și care făgăduiesc (neapărat după 40 de ani) nu gloria ori salvarea, ci plăcerea. Prin urmare, o carte de poezie substanțială, a simțurilor și a surâsului.

Sanda Cordoș

M-aș fi mulțumit și numai cu „proiecții percepții egomasaj/femei în lumina orbitoare”. Cu un peep show de poet cuatrogenar, orgolios și satisfăcut. Plimbând scannerul peste intervalul dintre 40 („la 40/în sfârșit am o viață perfectă”) și 45 („nimic nu mai contează după 45/ decât plăcerea”). Dar Corcheș îmi resetează, benign, fantasma erotică și mod(ul)ul oniric, „acum când numai virușii stau între noi” și se face VERDE „și la mine și la ea” (într-un fel de trip tehno-suprarealist), iar studenții nouăzeciști de la teologie pastorală se (auto hipnotizează și se teleportează acasă la iubită („când eram student la teologie pastorală/erau anii cei mai ezoterici ai româniei”).

Ștefan Manasia

Nu e nevoie de cine știe ce contact între corpuri și obiecte pentru ca realitatea să se electrizeze și să devină concupiscentă. E nevoie, de cele mai multe ori, doar de privirea lui Horia Corcheș, care are – dacă ar fi să parafrazez un celebru citat critic – de la lucruri nu senzații simple, ci mănunchiuri de senzații. Exprimate când extatic, când dezabuzat, într-un volum fresh, care își propune reîntoarcerea la o poezie directă și senzorială într-o lume tot mai reificată și mediată tehnologic.

Alex Goldiș
Horia Corcheș
Horia Corcheș
Autor

Horia Corcheș (n. 1974, Cluj-Napoca) a absolvit Facultatea de Litere la Universi...

vezi autor