TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cazzo
Cazzo
Vezi
galerie

Cazzo

de Mihnea Bâlici

Titlu apărut în colecția OH MY GOD POETRY la OMG Publishing House

Id: #424690

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Cazzo este un party fără timpi morți, unde asiști la momentul în care un băiat lovește sistematic într-o piñata din care încep să cadă tot felul de lucruri copleșitoare și extrem de relatable: amintiri din copilărie și dintr-o adolescență complicată, cu părinți plecați să lucreze în afară, traume generaționale, scenarii care îți fac inima ferfeniță, ilustrate din Italia sau din sate românești, poze cu cei dragi și tot felul de alte cadre care produc scurtcircuite afective. Edificând o sensibilitate uriașă, cum numai sufletul lui Hulk ar mai putea avea, și un know-how ce indică maturitate și răbdare, debutul lui Mihnea Bâlici este cu siguranță una dintre cărțile pe care poate mai ales generațiile mai tinere o vor avea mereu la capul patului sau undeva pe-aproape.” - Anastasia Gavrilovici

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mihnea Bâlici

Data apariției: iulie 2022

ISBN: 9786069549803

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 84

Limbă: Română

Dimensiuni: 11x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: OMG Publishing House

Teme: emoții, identitate, societate

 

Opinii editoriale

Nimeni, înaintea lui Mihnea Bâlici, nu a scris cu o mai mare acuitate despre pesiajul social autohton (cu accent atât pe „peisaj” cât și pe „social”) al ultimilor douăzeci de ani, reliefându-i bogăția sensibilă țâșnită în iuțeala unor flash-uri afective. Bâlici lucrază cu o intensitate a memoriei aproape masochistă: el știe prea bine că, pentru a ne-o reda, nu-i rămâne decât să-și lase pielea în falia deschisă de versuri. Cazzo este post-scriptumul nostalgic și îngrijorat al anilor și destinelor la umbra cărora am crescut fără să ne dăm seama.

Victor Morozov

Mihnea Bâlici explorează un teren încă necunoscut al poeziei românești – migrația. Sunt aici oameni pe care îi cunoaștem cu toții. Și o peisagistică în ruină, care te face puțin nostalgic, puțin nervos. Autohtonismul pestriț e cutia de rezonanță a Italiei, de unde discrepața dintre cazzo și la grande bellezza, dintre periferii și un centru fantasmatic. Totul se desfășoară într-o atmosferă aridă, solar-camusiană, în care micile relevații, aparent inexistente, se produc pașnic și glacial, pe fondul «calmului supranatural».

Teona Farmatu
Mihnea Bâlici
Mihnea Bâlici
Autor

Mihnea Bâlici (n. 1998) este din comuna Piatra Șoimului, Neamț. În prezent, este...

vezi autor