TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Trucuri urbane
Trucuri urbane
Vezi
galerie

Trucuri urbane

de Laura Fancisca Pavel

Titlu apărut în colecția OH MY GOD POETRY la OMG Publishing House

Id: #421493

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Laura Pavel s-a impus în literatura română prin ficțiunile ei critice și prin apetența pentru teorie. Devenită Laura Francisca Pavel, ea publică acum un remarcabil volum de poezie, atent și unitar construit, care nu se desparte, ci, dimpotrivă, se alimentează din aceeași rădăcină a creativității. Cu o voce lirică modulată neconfesiv (utilizând, de pildă, într-un întreg ciclu al cărții, personaje purtătoare de stări, inspirate de personalități culturale ale ultimului secol), cu necruțare și cu umor, sunt date în vileag, într-un limbaj mereu rafinat, emoțiile și amintirile (pe scurt, interioritatea) unui subiect fără biografie.”Sanda Cordoș

extinde
 

Detalii produs

Autor: Laura Fancisca Pavel

Coperta de: Cristian Rusu

Data apariției: martie 2022

ISBN: 9786069525777

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 108

Limbă: Română

Dimensiuni: 11x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: OMG Publishing House

 

Opinii editoriale

Volumul Laurei Francisca Pavel e fresh, cosmopolit, un volum de concepție, care joacă foarte fin pe linia dintre autenticitatea biografistă și actul „curatorial” pe care îl practicăm fiecare în construirea/întreținerea de sine. În special jocul acesta ultim de „estetizare” a vieții – problematizat și în eseurile din Personaje ale teoriei… – mi se pare ideea de forță a volumului, care-l irizează subteran. Iar stilul, limbajul, expresivitatea sunt excelente.

Alex Goldiș

Imaginarul și formulele retorice ale cărții provoacă orizontul de așteptare nu doar al cititorilor Laurei Pavel în ipostaza de critic/teoretician literar, ci și al celor familiarizați cu literatura contemporană, inclusiv cu laturile ei fățiș experimentale. Aceasta pentru că Trucuri urbane, inspirându-se din personajele, din instituțiile ori „campusurile” teoriei (post)critice, se confruntă cu precădere cu ficțiunile și cu aporiile ei existențiale. Rezultă o poezie conceptuală deloc arid-intelectualistă, dimpotrivă, nostalgic-confesivă și, adeseori, implicată în social.

Cosmin Borza