TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ultima noapte la Auschwitz NE-COB-ULTNLA-20-N-001
Ultima noapte la Auschwitz
Vezi
galerie

Ultima noapte la Auschwitz

de Cosmin Baiu

Id: #313024

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În toamna anului 1944, un tânăr profesor de istorie antică din Viena este urcat într-un tren de marfă, alături de mii de alți condamnați, și este deportat la Auschwitz.

 

Pentru a evada, are la dispoziție doar câteva săptămâni, până când foamea îi va întuneca judecata, până ce trupul său va fi prea slăbit pentru a mai putea lupta.

 

Oare va reuși? Deznodământul romanului este neașteptat și șocant...

 

Scris la persoana întâi, într-o manieră alertă, romanul Ultima noapte la Auschwitz transportă cititorul în atmosfera terifiantă a acestei fabrici a morții, unde până și aerul miroase a deznădejde, în intimitatea gândurilor, a motivației și a dialogurilor unor monștri cu față umană, precum Josef Mengele, Rudolf Höss sau criminalul Karl Fritzsch.

 

Personajul principal, Severin Bosch, un intelectual austriac de origine română, un exponent al supraomului lui Nietzsche, intră, fără voia sa, în măruntaiele acestei mașinării bine organizate, este martor la crime atroce, la dezumanizare și la trădare, însă reușește în numai câteva zile să organizeze opoziția, devenind liderul unei mișcări de rezistență ce își propune eliberarea tuturor prizonierilor din lagăr.

 

Inspirat din fapte reale, bine documentat, Ultima noapte la Auschwitz este un thriller istoric captivant și înspăimântător, o adevărată descindere în infern, care redă magistral încleștarea oarbă, mutilantă, între ființe dezumanizate, îndoctrinate și victimele lor lipsite de apărare.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Cosmin Baiu

Data apariției: mai 2020

ISBN: 978-606-901-813-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 240

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Neverland

Teme: Al Doilea Război Mondial, conflict, moarte, nazism, pericol, secret, supraviețuire