TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Clar de femeie HF-ROG-CLARDF-17-N-001
Vezi
galerie

Clar de femeie

de Romain Gary

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #249697

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Ecranizat în 1979 de Costa-Gavras, cu Romy Schneider și Yves Montand în rolurile principale, romanul Clar de femeie este un subtil exercițiu de admirație care pornește de la cea de-a „treia dimensiune” a bărbatului și a femeii: cuplul.

 

În Paris, pe rue de Bourgogne, o întâlnire întâmplătoare: abia întors de la aeroport, pe o ploaie monotonă, Michel coboară dintr-un taxi și o lovește cu portiera pe Lydia. El cunoaște toate cotloanele nefericirii și nimic nu-l mai poate surprinde. Ei îi e frică de viitor în aceeași măsură în care este traumatizată de trecut. Alchimia funcționează cu rapiditate: el o privește cu afecțiune, ca și când ar fi regăsit pe cineva drag, ea se uită în altă parte, de parcă s-ar teme că i s-au epuizat resursele iubirii.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Romain Gary

Traducător: Daria Laura Bârsan

Data apariției: august 2017

Titlu original: Claire de femme

ISBN: 978-606-779-229-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 168

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: iubire, cuplu

 

Opinii editoriale

„Clar de femeie este romanul care mi-a dat ideea de a deveni scriitor. Ieșisem dintr-o poveste de dragoste care se terminase rău, eram pe fundul prăpastiei. Nu puteam să stau singur, am rugat un amic să mă găzduiască și m-a primit pe canapeaua lui. Avea doar o carte în salon. Chiar în clipa în care eram pe punctul de a o începe, mi-am zis că n-am să mă mai îndrăgostesc în viața mea. După trei ore, terminând de citit Clar de femeie, nu aveam decât o dorință: să mă îndrăgostesc din nou. Şi, de fiecare dată când am suferit, am recitit-o.”

Marc Lévy

„Călător neliniștit, Romain Gary, omul cu o mie de fețe, abuzează de măști, într-un gigantic teatru al umbrelor – cel al lumii – care îi este pe măsură.”

Olivier Weber
Romain Gary
Romain Gary
Autor

Scriitor (romancier, eseist, autor de memorii), aviator, diplomat, regizor, scen...

vezi autor