TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Omul fără însușiri HF-ROM-OMULFN-18-N-001
Vezi
galerie

Omul fără însușiri

de Robert Musil

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #257487

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Poate ca Musil, scriind epocalul său roman, are «un ochi în plus». «Epocal» nu e folosit aici numai în sensul unei performanțe artistice fără precedent, ci, urmând etimologia cuvântului (epoché – «oprire», «punct de la care începe coborârea»), în sensul suspensiei care preceda orice turnantă a istoriei. Ce se întâmplă când oamenii ajung să stea călare pe hotarul a două epoci? Robert Musil a descris, cu o sută de ani înainte de a începe, epoca în care trăim.


Ulrich, «omul fără însușiri», este tânărul care ar fi putut fi genial, dar care își pierde năzuința de a fi din clipa în care află că a intrat într-o lume în care «geniali» pot fi și caii de curse, și boxerii, și tenismenii. În romanul lui Musil, tema prostiei invadează prim-planul scenei, dar tema ascunsă a romanului, opusă celei a prostiei, este tema genialității pierdute. Printre altele, Ulrich devine «omul fără însușiri» pentru că noua epocă în care istoria intră pe nesimțite îi sustrage criteriile genialității.


Trăind pe ruinele vechilor valori, «omul fără însușiri» și-a pierdut certitudinea nucleului în jurul căruia se construiește orice personalitate. El privește la cei ce aleargă cu veacul ca la niște neoantropi care au luat Noul în brațe, fără să știe unde vor să ajungă. Această turnantă a istoriei este înspăimântătoare, pentru că pare să anunțe o substituție de specie.”

extinde
 

Detalii produs

Autor: Robert Musil

Traducător: Mircea Ivănescu

Data apariției: noiembrie 2018

Titlu original: Der Mann ohne Eigenschaften

ISBN: 978-606-779-416-8

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 1016

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

 

Din blogul Cartepedia

Cristina Seciu Cristina Seciu

,,Câteva cărţi ale căror multe pagini vă vor ţine ocupaţi în zilele şi săptămânile de izolare socială care urmează....“

citește mai mult
Cartepedia Cartepedia

,,1. Anna Karenina/ Demonii/ În căutarea timpului pierdut/ Omul fără însușiri/ Ulise/ Zgomotul și furia Fiecare dintre aceste titluri poate fi încoronat drept cel mai "desăvârşit între desăvârşite"......“

citește mai mult
Cartepedia Cartepedia

,,Inclus pe bună dreptate în top trei cărţi scrise vreodată, Omul fără însuşiri e o un roman de tipul „totul sau nimic“ şi asta din două motive. Primul: n-o să găsiti pe parcursul celor opt sute de pagi......“

citește mai mult
Robert Musil
Robert Musil
Autor

Robert Musil (1880 – 1942) a fost un scriitor austriac. Romanul său neterminat,...

vezi autor
Mircea Ivănescu
Mircea Ivănescu
Traducător

Mircea Ivănescu (26 martie 1931 - 21 iulie 2011 ), unul dintre cei mai importanţ...

vezi autor