TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Lady Macbeth din Mțensk
Vezi
galerie

Lady Macbeth din Mțensk

de Nikolai Leskov

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #419481

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Lady Macbeth din Mțensk, povestirea care dă titlul acestui volum, a apărut pentru prima dată în revista Epoha, condusă de F.M. Dostoievski (care avea o mare prețuire pentru autor), a fost ecranizată de mai multe ori și transformată într-o operă de Dmitri Șostakovici. Narațiunile care o însoțesc – de la istorii grotești până la povestiri pline de tâlc – sunt foarte diferite între ele, dar, luate laolaltă, alcătuiesc portretul aceluiași personaj: omul rus al secolului al XIX-lea (sau poate al tuturor epocilor), cu „apetitul lui pentru cădere și înălțare”, cu micile lui vanități și meschinării, cu gesturi grandioase și veleități niciodată împlinite.

 

Despre Nikolai Leskov s-a spus deseori că este „cel mai rus dintre scriitorii ruși”. Povestirile lui sunt clocotitoare, pline de ironie, dar lăsând să se întrevadă un substrat mult mai profund.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Nikolai Leskov

Traducător: Adriana Liciu

Data apariției: ianuarie 2022

Titlu original: Ledi Makbet Mtsenskogo uezda

ISBN: 978-606-779-916-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 312

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Teme: conflict

Editura: Humanitas Fiction

 

Opinii editoriale

„Jumătate din arta narațiunii constă în a evita orice explicare a poveștii în timp ce o spui. În acest sens, Leskov este un maestru.”

Walter Benjamin

„Dacă lumile lui Turgheniev și Cehov pot fi comparate cu un peisaj de Corot, lumea lui Leskov este un tablou de Brueghel cel Bătrân, în care culori vesele și strălucitoare se însoțesc cu forme grotești.”

Dmitri Sviatopolk Mirski