TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Drumul HF-COM-DRUMUL-09-P-001
Drumul
Vezi
galerie

Drumul

de Cormac McCarthy

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #203209

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Publicat în peste 45 de țări, Drumul a câștigat Pulitzer Prize în 2007, James Tait Black Memorial Prize în 2006 și a fost ecranizat în 2009, în regia lui John Hillcoat, cu Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee, Robert Duvall și Charlize Theron în rolurile principale. Bestseller New York Times. Una dintre cele mai bune cărți ale anului în: The Boston GlobeThe Christian Science MonitorThe Denver PostThe Kansas City StarLos Angeles TimesPeopleRocky Mountain NewsTimeThe Village VoiceThe Washington Post.

 

O iarnă atomică în care nu mai există animale sau plante, singura prezență constantă fiind foamea, și orice întâlnire între două ființe omenești poate sfârși într-un act de canibalism. Iată decorul postapocaliptic prin care călătoresc un bărbat fără nume și fiul lui, încercând să ajungă la mare. Au un pistol cu două gloanțe, ceva resturi de mâncare și niște pături vechi – și, foarte important, se au unul pe celălalt. Supraviețuirea înseamnă însă amoralitate, după cum învață copilul studiindu-și tatăl, a cărui dragoste pare a fi ultimul lucru rămas din lumea veche, ultima realitate confortabilă și ocrotitoare. „Suntem morții vii bântuind prin decorul unui film de groază” – aceasta este starea de spirit în lumea lui McCarthy, pe care n-o colorează decât foarte rare detalii de un umor nostalgic: ultima sticlă de Coca-Cola sau singura inscripție ce a supraviețuit dezastrului nuclear – rămășițele unei civilizații semănând neliniștitor de mult cu a noastră, căreia i s-a promis o resurecție.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Cormac McCarthy

Traducător: Irina Horea

Data apariției: august 2022

Titlu original: The Road

ISBN: 978-606-097-082-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 224

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: singurătate, supraviețuire

 

Din blogul Cartepedia

Ana Popescu Ana Popescu

,,Într-o lume post-apocaliptică, acţiunea este centrată pe două suflete: un tată şi fiul său. Mama s-a gândit că lumea aceasta este prea grotescă pentru a mai trăi în ea, aşadar s-a hotărât să plece. Nu......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Drumul are o energie viscerală şi un potenţial pentru carnagiu care îl fac o lectură total captivantă.“ 

The Washington Post

„Drumul nu e o critică a felului în care trăim astăzi sau a ce s-ar putea întâmpla dacă am continua să trăim astfel. Romanul pune o întrebare simplă: cum ar fi lumea fără oameni? Iar McCarthy dă un răspuns magistral, de calibrul unor Melville şi Lawrence, Conrad şi Hardy.

The New Republic

Cormac McCarthy scrie seducător, muzical, înspăimântător, fantastic. Numai astfel putea să obţină acest cutremurător portret al lumii după ce se stinge lumina.

The New Yorker

Iluminat de o blândețe extraordinară. Limpede, deși misterios, în același timp criptic și clar ca un cristal. Drumul nu oferă nici pe departe vreo salvare sau alinare. Dar înțelepciunea lui neînfricată este mai vie decât orice asigurare.

The New York Times
Cormac McCarthy
Cormac McCarthy
Autor

Apreciat romancier, dramaturg şi scenarist, Cormac McCarthy a abordat în scrieri...

vezi autor