TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Înconjurat de idioți LI-THE-NCONDI-19-N-001
Înconjurat de idioți
Vezi
galerie

Înconjurat de idioți

de Thomas Erikson

Titlu apărut în colecția IQ230 la Litera

Id: #307326

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Cele patru tipuri de comportamente umane și cum comunică eficient unii cu alții
 

Descriere produs

Cu toții am dat peste idioți cel puțin o dată în viață – oameni enervanți pe care nu îi putem înțelege indiferent ce am face sau ce am zice. Dar adesea, acești așa-ziși „idioți“ sunt doar oameni care gândesc și comunică altfel decât noi. Cartea Înconjurat de idioți curăță câmpul minat al comunicării interpersonale, folosind patru profiluri comportamentale: profilul roșu, galben, verde și albastru.

 

Roșii sunt curajoși și impulsivi, lideri înnăscuți, cu țeluri ambițioase. Galbenii sunt creativi și optimiști, adevărați fluturași sociali. Cei mai altruiști dintre toți, Verzii sunt relaxați, prietenoși și loiali. Iar Albaștrii sunt analitici, mereu cu mintea în alertă, orientați spre detalii.

 

Scopul acestei cărți este acela de a demonstra că niciun grup alcătuit din indivizi de aceeași culoare nu poate funcționa optim și ca diversitatea este cea mai bună alegere. Cel mai util, spune Thomas Erickson, este să combini tipologii diferite căci numai așa se poate obține o dinamică. Această concluzie pare intuitivă, dar cu toate acestea, majoritatea organizațiilor ignoră această cerință fundamentală în procesul de recrutare, iar managerii aduc oameni noi, doar pentru că se ințeleg între ei.

 

Incluzând ponturi despre cum să interacționăm cu fiecare culoare – de la cum să oferim feedback, la cum să comunicăm prin e-mail – acest sistem simplu de profiluri comportamentale va schimba modul în care comunicăm cu cei din jurul nostru.

 

„De când am început să studiez modul în care funcționează oamenii, străduindu‑mă să înțeleg diferențele de la nivelul comunicării, nu am mai fost același om. Nu mai sunt la fel de categoric și nu mai judec oamenii doar pentru că nu sunt ca mine. Nu aș merge atât de departe încât să spun că nu mai sunt în conflict cu nimeni, tot așa cum nu aș încerca să te conving că nu mint niciodată, însă aceste situații sunt mult mai rare. Ce poți face pentru a înțelege mai bine cum relaționează și comunică ființa umană? Ai putea începe prin a citi această carte.” - Thomas Erikson

extinde
 

Detalii produs

Autor: Thomas Erikson

Traducător: Alexandru Bumbaș

Data apariției: noiembrie 2019

Titlu original: Omgiven av idioter

ISBN: 978-606-33-4476-3

Copertă: Paperback

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: societate, toleranță

 

Opinii editoriale

Un ghid util de comunicare cu cei cu care nu putem comunica... scris clar, dinamic și ușor de înțeles.

Publisher’s Weekly

Cititorii vor fi încântați. Toți vor beneficia de informațiile din această carte, dar mai cu seamă cei angajați în diverse companii. În plus, părinții, profesorii și elevii vor găsi aceste informații valoroase.”

Booklist, Starred Review
O carte pe zi: „Înconjurat de idioți” de Thomas Erikson
VIDEO
Thomas Erikson, autorul bestsellerului „Înconjurat de idioți”, în dialog cu Nadine Vlădescu
VIDEO
Thomas Erikson
Thomas Erikson
Autor

Suedezul Thomas Erikson este expert în analiza comportamentului uman, lector act...

vezi autor