TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Marii duhovnici (Vol. 2)
Marii duhovnici (Vol. 2)
Vezi
galerie

Marii duhovnici (Vol. 2)

de Silvan Theodorescu

Titlu apărut în colecția Credință și spiritualitate la Neverland

Id: #429663

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Călăuzele spirituale ale românilor
 

Descriere produs

Sfântul Apostol Andrei, Cel Întâi Chemat în fața lui Iisus Hristos, este considerat ocrotitorul României și cel care a început creștinarea teritoriului locuit de strămoșii noștri. Supranumit și „Apostolul Lupilor„ (după un vechi nume al geto-dacilor), el a fost propovăduitorul Evangheliei pe tărâmurile Sciției și Pontului.

 

Cuvioasa Parascheva, ocrotitoarea Moldovei și călăuzitoarea credinței ortodoxe în întreaga Românie a smereniei, este cunoscută ca „Sfânta Vineri”, unificatoarea credinței ortodoxe a românilor prin pilda sa măreață. Viața sa în lumina credinței, dincolo de toate ispitirile lumii, este continuată întru eternitate de odiseea Sfintelor Moaște și destinul lor românesc, care presupune o devoțiune unică și mari procesiuni anuale.

 

Sfântul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul și călăuza spirituală a Bucureștilor, este al doilea sfânt cu acest nume măreț din istoria creștinismului. Viața și nevoințele monahului sud-dunărean, ascet într-o peșteră luminată de fiorul credinței, este una exemplară, urmată, însă, de o suită de controverse, între care cele legate de periplul balcanic al moaștelor Sfântului și furtul acestora de către un comando bulgăresc din Catedrala Mitropolitană a Bucureștilor în timpul Primului Război Mondial...

 

Volumul conține acatistele și rugăciunile către Sfântul Andrei, Sfânta Parascheva și Sfântul Dimitrie, obiceiurile legate de zilele în care aceștia sunt slăviți de către întreg poporul, ca și un breviar al minunilor săvârșite de aceștia în marea lor milostivenie, statuând rolul lor ca Ocrotitori ai României și vindecători ai feluritelor suferințe fizice și morale ale credincioșilor de aici.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Silvan Theodorescu

Data apariției: mai 2023

ISBN: 978-606-9602-81-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 224

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Neverland

Teme: creștinism, Dumnezeu, suflet, destin, ortodoxism