TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ernetti și enigma de la Ierusalim 978-606-9623-51-0
Ernetti și enigma de la Ierusalim
Vezi
galerie

Ernetti și enigma de la Ierusalim

de Roland Portiche

Titlu apărut în colecția Green Spot la Lebăda Neagră

Id: #432448

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Roman
 

Descriere produs

O expediție clandestină, aflată în căutarea Templului lui Solomon, descoperă un cub enigmatic de piatră, vechi de trei mii de ani. În interior: un secret care ar putea pune sub semnul întrebării veridicitatea Bibliei și credința a miliarde de oameni.


Există o singură soluție pentru a evita haosul: o investigație în trecut. La ordinul Papei Ioan Paul al II-lea, părintele Pellegrino Ernetti repune în funcțiune cronovizorul, această mașinărie extraordinară capabilă să vadă în timp, proiectată în 1964, secretul cel mai bine păstrat de la Vatican.


În căutarea adevărului, personajele vor călători în timp până în perioada regelui Solomon, și chiar mai mult, în Egiptul antic, în vremea domniei frumoasei Nefertiti, care poate deține cheia enigmei.


După ce a stat ascuns 16 ani în beciurile Vaticanului, cronovizorul este repus în funcțiune!


O poveste captivantă, în capitole scurte cu un fir narativ alert, la fel ca primul volum al trilogiei, Mașina Ernetti, în care cititorii îi vor regăsi cu mare plăcere pe părintele Pellegrino Ernetti și pe arheologul Natacha Yadin-Drori în noua lor aventură.


1980. Nepotul unui arheolog englez celebru întreprinde o expediție clandestină sub Esplanada Moscheilor din Ierusalim, în căutarea Templului lui Solomon. Ceea ce va descoperi pare că va destabiliza toate religiile monoteiste. Părintele Ernetti este chemat în ajutor de Ioan Paul al II-lea pentru a repune în funcțiune celebrul său cronovizor, un dispozitiv care îi permite să vadă în trecut, păstrat timp de șaisprezece ani în subsolurile secrete ale Vaticanului. În acest al doilea volum al trilogiei lui Roland Portiche, cronovizorul capătă un rol secundar într-un complot axat pe căutarea Chivotului Legământului. Cititorul nu va simți pentru nicio secundă că ritmul ar putea deveni trenant datorită conciziei capitolelor, alternării firelor intrigii și construcției de thriller cu răsturnări de situații din finalul fiecărui capitol.


Încă discutată, uneori disprețuită, adesea desconsiderată, existența cronovizorului părintelui Ernetti continuă să încingă spiritele. Cu toate acestea, are un fundament istoric. Se spune că, în 1964, la Vatican, acest preot a inventat o mașinărie ieșită din comun, capabilă să vadă în trecut. La ordinul Papei, s‑ar fi întors în vremea Evangheliilor ca să privească adevărata față a lui Hristos, însă ceea ce a văzut a fost atât de tulburător, încât Sfântul Părinte i‑a poruncit să demonteze mașinăria și s‑o ascundă în pivnițele cele mai adânci ale Vaticanului. Până într‑o zi când…” (fragment)



Alte titluri pentru RolandPortiche (autor):
Mașina Ernetti (2022) ,


Alte titluri pentru Diana Gradu (traducator):
Marea artă a micilor escrocherii (2021) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Roland Portiche

Traducător: Diana Gradu

Data apariției: august 2023

ISBN: 978-606-9623-51-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 392

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Lebăda Neagră

Teme: adevăr, anchetă, secret

Roland Portiche
Roland Portiche
Autor

Roland Portiche a absolvit Institutul de Studii Superioare Cinematografice, es...

vezi autor