TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Pentru ce sunt bune fetele
Pentru ce sunt bune fetele
Vezi
galerie

Pentru ce sunt bune fetele

de David Blixt

Titlu apărut în colecția Green Spot la Lebăda Neagră

Id: #426692

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Înfuriată de un articol intitulat „Pentru ce sunt bune fetele”, Elizabeth Cochrane scrie o scrisoare înverșunată către Pittsburgh Dispatch, fără să-și închipuie că un ziar victorian ar angaja vreodată o femeie ca reporter. Sub pseudonimul Nellie Bly, își începe lupta cu industria dominată de bărbați și corupția guvernamentală, relatând subiecte inedite. Feministă, aventurieră, sursa de inspirație pentru toate ziaristele bătăioase din literatura ultimului veac, celebră pentru călătoria sa în jurul lumii și expozeul sub acoperire dintr-un spital de psihiatrie, Nellie Bly a lansat un nou tip de jurnalism de investigație. Bazându-se pe fapte reale din viața personală și profesională a lui Nellie Bly, Pentru ce sunt bune fetele e o poveste despre furie, hotărâre și triumf – povestea unei femei iute la mânie din Pennsylvania care a refuzat să lase lumea să-i spună cum să-și trăiască viața și care a schimbat ea însăși lumea.

extinde
 

Detalii produs

Autor: David Blixt

Traducător: Smaranda Enache

Data apariției: octombrie 2022

ISBN: 978-606-9623-25-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 672

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Lebăda Neagră

Teme: feminism, identitate, libertate, răzbunare

 

Opinii editoriale

„David Blixt zugrăvește o eroină memorabilă în Pentru ce sunt bune fetele, urmărind cariera extraordinară a pionierei Nellie Bly. Un dinam mărunțel care refuză să stea în bucătărie, Nellie luptă din răsputeri să-și facă un nume ca jurnalistă, luându-se la trântă pe parcurs cu bărbații blazați, instituțiile corupte și propriii demoni. Această Lois Lane din viața reală m-a făcut să exclam cu voce tare în timp ce dădeam paginile: «Este pur și simplu o încântare!».”

Kate Quinn, autoarea bestsellerului Rețeaua Alice

„Cu o imaginație bogată și o cercetare meticuloasă, David Blixt a adus la viață lumea tumultuoasă și incitantă a jurnalismului din secolul al XIX-lea. Zugrăvită de el, Nellie Bly este hotărâtă, independentă, ingenioasă, irezistibilă – o eroină pe care orice cititor ar fi încântat să o cunoască.”

Matthew Goodman, autorul bestsellerului New York Times Eighty Days: Nellie Bly and Elizabeth Bisland’s History-Making Race Around the World

„Dramatic, captivant și plin de spirit, romanul Pentru ce sunt bune fetele îl poartă pe cititor direct în inima unei eroine americane – o emblemă a feminismului a cărei voce sună clar și răspicat.”

Olivia Hawker, autoarea bestsellerului The Ragged Edge of Night
David Blixt
David Blixt
Autor

DAVID BLIXT este dramaturg, actor și regizor american. asociat artistic la Festi...

vezi autor