TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Trădarea 978-606-9623-94-7
Trădarea
Vezi
galerie

Trădarea

de David Gilman

Titlu apărut în colecția Black Spot la Lebăda Neagră

Id: #433914

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

A doua carte care îl are ca personaj principal pe Dan Raglan, Trădarea lui David Gilman se citește ca un thriller de sine stătător... Un roman perfect de spionaj contemporan, cu numeroase răsturnări de situație, bine documentat și scris genial.


Raglan, fost luptător în Legiunea străină și agent MI6, își caută un tovarăș dispărut, căzut în capcana unor personaje îndoielnice din cadrul CIA. Traseul îl poartă din Marsilia până în Florida și Washington, într-un final sângeros în jungla din Honduras. Gilman își folosește din plin atuul său: complot bine construit și credibil.

extinde
 

Detalii produs

Autor: David Gilman

Data apariției: decembrie 2023

ISBN: 978-606-9623-94-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 608

Limbă: Română

Dimensiuni: 12,5x19 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Lebăda Neagră

Teme: pericol, secret, trădare

 

Opinii editoriale

„Acțiunea antrenantă ce-ți face inima să bată nebunește este marca lui Gilman, iar acesta a dus-o la superlativ.”

Amanda Craig, The Times

„Vervă, ritm alert, elemente de șoc și intrigă: iată un thriller cu spioni semnat de un autor aflat la zenitul puterilor sale scriitoricești”

Peter James

„Dovada electrizantă că thrillerele internaționale în care tensiunea atinge cote maxime au revenit la putere cu adevărat.”

William Shaw

„O proză incisivă, iar ritmul antrenant nu încetinește nicio clipă.”

Peter May

„Vorbind prin prisma dublei mele calități de traducător și cititor, pot spune că, întrucât de tânără sunt amatoare de serii thriller semnate de autori precum Lee Child, Tom Clancy, Robert Ludlum, Vince Flynn ori James Patterson, am crescut mergând cu ochii minții pe străzi lăturalnice din Berlin sau Moscova, sub acoperire – pe străzile din Yemen, ori Mexic și prin suburbiile din San Francisco, alături de Mitch Rapp, Alex Cross, Jack Ryan, Jack Reacher sau Jason Bourne. Acum, în calitatea mea de traducător, nici David Gilman nu m-a dezamăgit, astfel că i-am fost alături lui Dan Raglan din Florida și până la Washington DC, pe urmele celor care i-au răpit camaradul, ajungând în miezul unei conspirații la cel mai înalt nivel și cu mize colosale. Așa cum te-ai și aștepta de la un luptător înrăit și călit în Legiunea străină, periplul îl poartă, în cele din urmă, tocmai în jungla din America Centrală, unde va înfrunta demonii ce i-au suflat până atunci în ceafă. Mi-a revenit, totodată, îndatorirea de a ține pasul cu ritmul alert, specific scriiturii lui David Gilman, impus, desigur, de inegalabilul Raglan, ce îmi amintește de Jason Statham (și al său accent specific), cu acea privire încruntată, replici seci și stil de a le răspunde tipilor răi cu aceeași monedă care l-au consacrat. Nu în ultimul rând, tăria și sângele rece în situații critice, când se află la un pas de a fi ucis sau capturat, îți amintesc, fără doar și poate, de Jack Reacher. Vorbim aici de un tip care nu e neapărat un erou și nici nu se vrea a fi, ci care, prin prisma trecutului său și a tuturor ororilor văzute și înfăptuite, încearcă să facă ceea ce e corect. Scenele pline de suspans, urmăririle care te țin cu sufletul la gură și diversitatea cadrelor în care se desfășoară acțiunea nu dezamăgesc, și nici asasinul ale cărui aptitudini par a le egala (și chiar depăși) pe cele ale lui Raglan. Niciunui fan adevărat al acestui stil nu-i vor lipsi palpitațiile și (cel puțin) câteva nopți târzii.”

Alexandra-Maria Vrînceanu, traducător

„Nu suntem lipsiți de eroi nemuritori și singuratici, care continuă să câștige în orice situație. Dar Dan Raglan, fost luptător din Legiunea străină, care acum lucrează pe alte căi pentru MI6, este unul dintre cei mai buni «noi Jack Reachers». În această a doua aventură, el își caută un tovarăș dispărut, căzut în capcana unor personaje îndoielnice din cadrul CIA. Traseul îl poartă din Marsilia până în Florida și Washington, într-un final sângeros în jungla din Honduras. În Trădarea, Gilman își folosește din plin atuul său: complot bine construit și credibil”

Natasha Harding, The Sun

„Trădarea este al doilea thriller, după Englezul, care îl are ca personaj principal pe fostul legionar și agent activ MI6 Dan Raglan. De această dată, el este chemat în Statele Unite de către un fost tovarăș care are dovezi ale unei conspirații care implică droguri, arme de contrabandă și revoltele în Iran. Raglan – urmărit de oameni înarmați, cu martori care sunt rapid eliminați – încearcă să se lucreze în paralel cu cei de la FBI, descoperind piste în Washington și Pentagon. Violența este folosită eficient. Narațiunea ne poartă până printre crocodili, în mlaștinile din Honduras. Raglan este tipul puternic, dar tăcut, un personaj-cavaler, iar acest thriller este o interpretare plăcută în stil clasic a genului de acțiune.”

James Owen, The Times

„Un thriller remarcabil, alimentat cu adrenalină, care îl va purta pe cititor ca într-un rollercoaster. Una dintre cele mai bune cărți de acest gen pe care le veți citi... Povestea nu este devoalată în întregime, tensiunea și dramatismul cresc, toate îndreptându-se spre un final tragic, alimentat de acțiune. Pasajele întregi plasate în Honduras dovedesc că Gilman este un maestru al suspansului și știe să lase cititorul cu răsuflarea tăiată... Nu ezit să spun că aceasta va fi o lectură memorabilă și unul dintre cele mai bune thrillere ale lui 2022.”

„Nu pot să vă spun cât de mult mi-a plăcut această carte. Are tot ceea ce caut într-un thriller internațional de spionaj – ritm, suspans și intrigi, o poveste plină de ritm și personaje captivante, scrisă cu pasiune.”

Brown Flopsy’s Book Burrow, BETRAYAL Blog Tour

„Fanii thrillerului Englezul au așteptat răbdători a doua apariție a lui Raglan. Trădarea nu ii va dezamăgi. De la prolog până la paragraful final, această carte este un thriller exploziv, plin de acțiune: caracterizare atentă și intrigă inteligentă, cu mai multe fațete. Fiecare capitol îl lasă pe cititor năucit și, asemenea lui Raglan, nesigur în cine să aibă încredere sau neștiind ce urmează să se întâmple. Trădarea este o carte pentru cititorii cărora le place să-și rezerve timp, să se concentreze și să se cufunde într-o intrigă excelentă... Ca și în Englezul, Trădarea constituie un adevărat curs de scriere a unui thriller.”

Lesley Wilkinson, BETRAYAL Blog Tour

„Fii pregătit pentru un thriller care te va ține cu sufletul la gură. Ritmul nu se reduce niciodată, iar dacă ții cont că este o carte de 600 de pagini, vei continua să citești... David Gilman scrie excelent, creând un thriller convingător, bazat pe intrigă, plin de drame, iar iubitorii genului vor fi cu adevărat încântați de Trădarea.”

John Fish, The Last Word Book Review
David Gilman
David Gilman
Autor

David Gilman este un scenarist și romancier englez, care a devenit scriitor cu n...

vezi autor