TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Precum în cer... (Vol. 1)
Precum în cer... (Vol. 1)
Vezi
galerie

Precum în cer... (Vol. 1)

de Nina Marcu

Id: #425825

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Romanul albastru” al Ninei Marcu, incitant și tulburător deopotrivă, nu numai că ne provoacă la o călătorie foarte dinamică și foarte vie al cărei scop este recuperarea unui artefact-cheie pentru istoria umanității, ci și ne face părtași la  o poveste de dragoste a cărei incandescență latentă amenință să răstoarne orice echilibru. Într-un mozaic în care simbolurile idiosincratice se amestecă neliniștitor – și în secvențe cinematografice abundând de detalii de ordin documentar, cu iz mediteanean -, povestea se conturează cu forță și persuasiune, într-un ritm alert și într-un registru susținut stilistic dincolo de orice gestionare conservatoare a limbajului. O doză serioasă de umor contrabalansează scepticismul „metodic“ ce ar putea transpărea din debutul insolit al relației personajelor principale, complexe și complicate, tributare unor situații care le forțează să acționeze la limitele ingeniozității. Fascinația pentru aceste personaje vine tocmai din firescul lor, din lipsa oricărei trivialități, din convingerea cu care își îmbrățișează destinul, ceea ce ne face să ne întrebăm dacă nu cumva pretexul acestei ample istorii cu tentă polițistă este de fapt o elegantă și rafinată mise-en-scène a unei povești de iubire nemuritoare. Sau nu? Rămâne să aflăm.

 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Nina Marcu

Data apariției: august 2022

ISBN: 9789736593253

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 512

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Naţional

Teme: curaj, destin, iubire

 

Opinii editoriale

„Scriitoarea Nina Marcu este inconfundabilă, unică și fascinantă prin tot ce face, fie că vorbim despre postările sale savuroase din social media, la care nu ai cum să nu zâmbești, pentru că sunt impregnate de un comic autentic, fie că vorbim despre cărțile sale, care te poartă printr-o gamă extinsă de sentimente prin intermediul personajelor sale. Alături de ea, simți că  moralitatea și frumusețea vor fi mereu învingătoare.”

Florin Ciprian Ursulescu, blogger de carte

„Sunt cărți pe care le citești și treci mai departe și sunt cărți pe care le citești, le savurezi și le lași undeva aproape, pentru a le putea răsfoi ori de câte ori simți nevoia. Precum în cer face parte din a doua categorie. Un roman alert, cu tentă polițistă, un roman ,,albastru” –  cei care l-au citit sau urmează să o facă își vor da seama de ce l-am numit așa – și, nu în ultimul rând, un roman de dragoste, dar o dragoste pe care ar trebui să o trăim cu toții o dată în viață. O româncă, un italian și coroana de spini a Mântuitorului. Ce au în comun? Veți descoperi doar citind  acest roman fabulos,  care poartă amprenta inegalabilei Nina Marcu.”

Dana Petraru, profesor

„Precum în cer ne oferă dragoste, ură, acțiune, suspans, lacrimi, zâmbete, tristețe, bucurie. Un amalgam de trăiri care te fac să rămâi captiv în poveste, să trăiești, alături de personaje, bucuriile și tristețile lor. Ceea ce pare o anchetă a unui furt al hoților de obiecte de artă ia o turnură neobișnuită și mult mai complexă, cu întâmplări care schimbă destine.

Și cine nu și-ar dori, chiar dacă doar prin intermediul romanului, să se afle la Roma? Modul în care sunt descrise locurile, istoria, gastronomia nu face decât să confirme documentarea temeinică la care Nina Marcu recurge ori de câte ori scrie un roman.”

Claudia Bălan

„Scriitura Ninei Marcu este unică. Nu pot decât să vă recomand să citiți această carte, să o simțiți cu tot sufletul și să vă lăsați mintea să zboare către locuri unde veți întâlni cel mai frumos albastru.”

Carolina Bianca Moroianu, administrator al grupului literar și de carte Citesc românește

„Soarta îi aduce pe protagoniștii acestui roman unul în brațele celuilalt, deși părea că totul avea să decurgă cum nu se poate mai rău. Iubire, răsfăț sau ură? Cine triumfă oare? Mai e vreme de iubit? Sau e doar jocul albastru al întâmplării? Dialoguri inteligente, alerte, nostime și, uneori, pline de candoare, ca în secvențele de film bun. Valsul frumuseții prinde aripi, iar cei doii dansează în „ape de lavandă”. Nu-mi rămâne, dragi cititori, decât să vă doresc lectură plăcută!”

Cornelia Popescu, Asociația Femeilor din România

„Poveștile Ninei se citesc și cu sufletul. Ele curg cu naturalețe și ușurință din condeiul ei aurit, ca o joacă de copil. Nina Marcu aranjează și îmbină cuvintele, creând armonie și devenind, astfel, un veritabil estetician al cuvântului scris. Povestea unică și originală din romanul Ninei m-a fascinat de la început. Dacă vă plac aventura, misterul, romantismul veritabil, nedeșănțat, dacă vă plac personajele spumoase, charismatice, bine conturate, pe care să vreți să le însoțiți în călătoria lor până la final, Precum în cer este povestea care vi le oferă!”

Nicoleta Began