TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Repercusiuni miocardice și coronariene în boli cronice
Repercusiuni miocardice și coronariene în boli cronice
Vezi
galerie

Repercusiuni miocardice și coronariene în boli cronice

de Nicolae Baltă

Id: #421190

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Monografia Repercusiuni miocardice și coronariene în boli cronice” constituie o sinteză de peste 50 de ani desfășurată de prof. Dr. Nicolae Baltă, membru al Academiei de Științe Medicale, distins cercetător din cadrul fostului Institut de Fiziologie Normală și Patologică „Daniel Danielopolu” al Academiei Române.

Lucrarea este o edificatoare sursă de documentare din domeniul implicării bolii cronice în patologia miocardo-coronariană, concept ce are la bază interdependența în condiții fiziologice și patologice ale funcțiilor miocardice și dinamica circulației coronare, componente ale aparatului cardiovascular care nu pot funcționa bine decât împreună. Este conceptul miocardo-coronian cu valoare euristică ce poate contribui la estimare și evaluarea unor aspecte importante într-un domeniu de importanță covârșitoare în privința cunoașterii și aprofundării cadrului nosologic și a interrelațiilor morfofuncționale miocardice și coronariene în bolile cronice.

Conceptul miocardo-coronarian reflectă just realitatea în domeniul enunțat conferind medicului capacitatea unei atitudini de ansamblu comprehensiv în aprofundarea și evaluarea diagnosticului de studiu evolutiv, a condiției terapeutice și precizarea pronosticului bolilor cronice, domeniu de mare însemnătate al medicinii interne contemporane, care preocupă și alertează lumea medicală mondială, socio-economică și politică. Conceptul miocardo-coronarian mai este relevant și ilustrativ pentru analiza medicinii omului sănătos, activ, educat și demn în desfășurarea activității sale.

Prezentarea celor 14 capitole este realizată în baza unei metodologii elaborate conform conceptului miocardo-coronarian, care reprezintă metode de studiu și de cercetare a mecanismelor de producere a fenomenelor patologice miocardice și coronariene în cursul evoluției bolilor cronice. Această modalitate de prezentare conferă lucrării un caracter unitar al legăturilor dintre patologia miocardo-coronariană și bolile cronice care au incidența de creștere rapidă în acest secol.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Nicolae Baltă

Data apariției: august 2017

ISBN: 9789732727805

Copertă: Paperback

Număr pagini: 444

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Editura Academiei Române