TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Metodologie şi tehnici de kinetoterapie 978-973-659-323-9
Vezi
galerie

Metodologie şi tehnici de kinetoterapie

de Constantin Florin Drăgan, Liliana Pădure

Id: #430959

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Strângerea laolaltă a majorităţii metodelor kinetice de terapie care se folosesc în recuperarea bolilor neuro- şi locomotorii este o acţiune folositoare de trecere în revistă a metodologiei atât pentru începători (studenţi, rezidenţi), cât şi pentru avansaţi (medici specialişti, primari, kinetoterapeuţi principali).

 

Începătorii găsesc bazele, iar avansaţii au prilejul de a aprecia ce şi cât le-a fost de folos în activităţile terapeutice cu deficienţii neuro şi locomotorii; ocazie de bilanţ, revederea culiselor mecanismelor de intervenţie, prilej de reflecţie profesională.

 

Cartea s-a născut din dorinţa autorilor de a iniţia şi antrena kinetoterapeutul în activitatea didactică de PREDARE ce se desfăşoară în clinica noastră (din Centrul Clinic Naţional de Recuperare Neuropsihomotorie pentru copii „Dr. N. Robănescu”) de doar câţiva ani.

 

Parte integrantă a ECHIPEI noastre multidisciplinare, KINETOTERAPEUTUL se armonizează nu numai cu toţi specialiştii (medici de recuperare, neurologi, pediatri, medici de terapie intensivă, psihologi, ergoterapeuţi, asistente medicale), ci şi cu studenţii de la U.M.F. Carol Davila, care fac stagii practice aici.Kinetoterapia este o modalitate de terapie care foloseşte gimnastica recuperatorie. Ea se alătură celorlalte verigi terapeutice: masaje medicale, electroterapie, hidroterapie, ergoterapie, psihomotricitate. Kinetoterapia este principalul mijloc specific recuperării, pe lângă celelalte componente.

 

Acesta implică mişcarea prin gimnastica recuperatorie. Kinetoterapia se practică în scop profilactic sau terapeutic pentru stimularea posibilităţilor motrice sau pentru ameliorarea tulburărilor de tonus care produc întârzierea în achiziţia motorie. Mişcarea este o necesitate atât pentru fiecare structură a organismului în parte cât şi pentru organism în întregul său, în scopul unei bune funcţionări şi menţineri a condiţiei fizice. Tratamentul kinetoterapeutic poate fi activ sau pasiv. Kinetoterapia pasivă este mobilizarea unor articulaţii prin intervenţii exterioare şi cuprinde: mobilizările, posturile, tracţiunile sau elongaţile, manipulările etc. Kinetoterapia activă se realizează prin activitate voluntară, fără intervenţia unor forţe exterioare.Acestă carte dedicată kinetoterapiei, semnată de Florin Drăgan şi Liliana Pădure, pune la dispoziţia cititorilor informaţii utile despre metodele Kabat, Bobath, Vojta, Le Metayer, Margareth Rood, Kenny, Phelps, Temple Fay etc. Metoda Kabat este o metodă de facilitare propioceptivă neuro-musculară, apărută ca o reacţie la exerciţii terapeutice limitative proprii metodei Kenny. Metoda Bobath promovează un tratament kinetoterapeutic pentru pacienţii cu paralizie cerebrală, dar şi în cazuri de deficit de tonus muscular sau în caz de retard în dezvoltarea n-p-m. O altă metodă, numită Vojta este cunoscută în tratamentul encefalopatiilor infantile. Totuşi originalitatea acesteia este discutabilă fiindcă foloseşte tot principiile metodei Bobath. Le Metayer avansează o tehnică de relaxare a membrului superior spastic, fără intervenţia căilor globale, promovate de alte tehnici.Alte tratamente kinetoterapeutice concep metode complexe de gimnastică recuperatorie chiar dacă au în componenţă metode de activare şi inhibare a unui singur muşchi.Sănătatea organismului nostru este strâns legată de mişcare. De aceea în cazul unor traumatisme grave, medicii indică exerciţii terapeutice, gimnastica recuperatorie şi chiar masaj kinetoterapeutic.

 

Autorii Florin Drăgan şi Liliana Pădure pun la dispoziţie o carte de kinetoterapie cu aplicaţii practice într-un context în care medicina a evoluat, înglobând metode şi tehnici care nu demult erau considerate ca experimentale.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Constantin Florin Drăgan, Liliana Pădure

Data apariției: ianuarie 2024

ISBN: 978-973-659-323-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 144

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Naţional

 

Loc în topurile Cartepedia