TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ce s-ar fi întâmplat dacă...?
Ce s-ar fi întâmplat dacă...?
Vezi
galerie

Ce s-ar fi întâmplat dacă...?

Id: #427174

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Istorie virtuală
 

Descriere produs

Ce s-ar fi întâmplat dacă Germania ar fi ieșit învingătoare în al Doilea Război Mondial sau dacă Rusia ar fi câștigat Războiul Rece?


Niall Ferguson și colaboratorii săi, prestigioși profesori de istorie de la Oxford, Cambridge sau Harvard, ne arată care ar fi fost cursul istoriei dacă anumite evenimente s-ar fi desfășurat altfel decât știm. Pentru aceasta, ne propun nouă călătorii fascinante în „timpul imaginar”, corespunzătoare unor momente cruciale din istoria modernă și contemporană. La capătul călătoriilor, descoperim câteva tablouri foarte convingătoare ale unor posibile lumi – de la Anglia ocupată de naziști, până la Kennedy care trăiește suficient ca să-și ducă la bun sfârșit mandatul sau o Europă unde comunismul nu a dispărut. Și mai important, poate, înțelegem de ce istoria a avut evoluția pe care o cunoaștem, iar lumea noastră arată astfel în prezent.

extinde
 

Detalii produs

Coordonator: Niall Ferguson

Traducător: Cătălin Drăcşineanu

Data apariției: decembrie 2022

Titlu original: Virtual History: Alternatives And Counterfactuals

ISBN: 978-973-46-8891-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 440

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x22,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: curiozitate, destin, război

 

Opinii editoriale

Fluentă și antrenantă.

The Times

Surprinzătoare pentru cititorul obișnuit și un admirabil tur de forță pentru cunoscători... O carte splendidă... lucidă, incitantă și ușor de citit.

Literary Review

Ferguson construiește un întreg scenariu pornind de la înfrângerea de către Carol I a partizanilor scoțieni ai Covenantului, trecând prin trei revoluții care nu au mai avut loc și culminând cu colapsul Occidentului, stăpânit de un imperiu anglo-american.

The Sunday Times

Cel mai comentat autor britanic al generației sale.

The New York Times

Implicațiile [acestei cărți] merită să fie chibzuite de fiecare istoric… O echipă talentată și creativă de istorici, care înfruntă cu vervă contrafactuală momentele de cotitură ale secolului XX.

The Daily Telegraph
Niall Ferguson
Niall Ferguson
Coordonator

Niall Ferguson, unul dintre cei mai cunoscuţi istorici britanici, este Milbank F...

vezi autor