Descriere produs
Postul reprezintă unul dintre cele mai binefăcătoare mijloace de păstrare a sănătății şi a limpezimii gândirii, ajutând organismul să elimine toxinele acumulate printr-o alimentație neatentă şi îngăduindu-i sufletului să se apropie, după râvna fiecăruia, de curățenia spirituală. Zilele şi perioadele de post de peste an sunt numeroase şi de multe ori alimentația devine monotonă, din „lipsă de inspirație”.
Mihai Băşoiu, maestru în arta gastronomiei, a ales cu grijă cele 151 rețete de gustări, salate, supe, ciorbe, mancăruri de post şi dulciuri. Majoritatea rețetelor vor fi pe placul celor care preferă să mănance sănătos şi gustos, dedicându-şi o mică parte din timp preparării mâncării zilnice. Fiecare rețetă are micul ei secret, de multe ori păstrat prin tradiție şi constând în adăugarea celui mai potrivit ingredient sau, dimpotrivă, din evitarea adăugării unor mirodenii folosite cu prea multă dezinvoltură în bucătărie. Bucatele de post pot avea personalitatea şi savoarea lor, conținând totodată ingrediente cunoscute din cele mai vechi timpuri pentru virtuțile lor de aliment-medicament.
Cartea conține şi un capitol dedicat preparatelor din peşte, îngăduite în zilele cu dezlegare din post, iar autorul a inclus şi câteva rețete inedite, rămase de la bucătari celebri ai Romei antice.
Detalii produs
Autor: Mihai Băşoiu
ISBN: 9789737288127
Copertă: Paperback brosat
Număr pagini: 128
Limbă: Română
Dimensiuni: 13x20 cm
Hârtie: 80g/m
Editura: Meteor Press
Cărți Non-ficțiune >> Cărți Gastronomie >> Cărți Rețete
Cărți Non-ficțiune >> Cărți Hobby și carte practică >> Cărți Diete, Nutriţie și Sănătate