TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ucraina și Rusia, iubire și ură
Vezi
galerie

Ucraina și Rusia, iubire și ură

de Michael Tchernoff-Horovitz

Id: #421110

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Ucraina și Rusia au o istorie comună dar, totuși, atât de plină de contradicții și conflicte – limbile și culturile sunt asemănătoare, însă destul de diferite, iar istoria dovedește că nici Uniunea Sovietică nu a putut să le aducă la un numitor comun, ba chiar dimpotrivă! Asta chiar dacă mulți lideri ai URSS  – Hrușciov, Brejnev, Cernenko sau Gorbaciov  – erau ucraineni sau aveau legături foarte strânse cu Ucraina…


Rădăcinile conflictului dintre Rusia şi Ucraina sunt adânci. În esenţă, Moscova nu acceptă independenţa Kievului.


Marele jurnalist Ryszard Kapuściński scria în 1991: „Viitorul Ucrainei se va desfășura în două direcții: relațiile cu Rusia și relațiile cu Europa, cu lumea. E nevoie de amândouă ca viitorul să fie favorabil”. Și pentru că Ucraina n-a reușit să se poziționeze față de sine, n-a reușit nici față de Rusia.


„Ortodoxie versus catolicism, influența Vienei față-n față cu cea a Moscovei, colaboraționism sau rezistență, nazism contra comunism, de la visul de libertate al cazacilor la îmbrățișarea sufocantă a Maicii Rușii, Holodomor și Holocaust — memoria colectivă ucraineană e puternic fracturată. Diviziunile de azi ale societății se hrănesc din valurile de sânge ce despart etnii, regiuni și religii. Ucraina e o sinteză a tragediilor continentului și a ororilor secolului XX…”

extinde
 

Detalii produs

Autor: Michael Tchernoff-Horovitz

Data apariției: februarie 2022

ISBN: 9786069602447

Copertă: Paperback

Număr pagini: 208

Limbă: Română

Dimensiuni: 12,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Neverland

Teme: conflict, Cultură