TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Prinde iepurele
Prinde iepurele
Vezi
galerie

Prinde iepurele

de Lana Bastašić

Id: #428572

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

  PREMIUL UNIUNII EUROPENE PENTRU LITERATURĂ 2020

 

Prinde iepurele spune povestea unei prietenii, a unei dispariții și a ecourilor pe care războiul le lasă peste ani. Expune intimitățile relației de prietenie dintre două femei în cu toată suferința iubirea dezamăgirea și neînțelegerilor ei. Expune o călătorie prin spațiul ex-iugoslav, prin limitările memoriei care silesc povestitoarea să reviziteze felul în care a înțeles lucrurile în copilărie: pe cea mai bună prietenă a ei, primele experiențe împărtășite, dar și limitele religioase și sociale care le-au separat și le-au catapultat în vieți atât de diferite.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Lana Bastašić

Traducător: Octavia Nedelcu

Data apariției: martie 2023

ISBN: 978-606-9003-63-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 232

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Black Button Books

Teme: conflict, copilărie, destin, iubire, prietenie, război

 

Opinii editoriale

„Romanul Lanei Bastašić este, poate, prima carte care exprimă câteva adevăruri semnificative despre Bosnia post război. Această poveste de călătorie, despre două prietene care pornesc în căutarea răspunsurilor la unele dintre cele mai importante întrebări din trecutul lor, va deveni un clasic.”

Semezdin Mehmedinović

„Prinde iepurele, minunatul roman de debut al Lanei Bastašić, se folosește de consecințele tăcute ale războiului pentru a solidifica povestea fantastic de onestă și fantastic de tandră a unei prietenii.”

Cory Oldweiler, Minneapolis Star Tribune