TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Iuliu Maniu văzut de românii americani
Iuliu Maniu văzut de românii americani
Vezi
galerie

Iuliu Maniu văzut de românii americani

de Vasile Pușcaș, Iuliu Maniu

Titlu apărut în colecția Istorie contemporană. Școala ardeleană la Școala Ardeleană

Id: #428135

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Proiect editorial dedicat Centenarului Marii Uniri, apărut sub egida Institutului de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române, a Fundației Transilvania Leaders și a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj
Imagine coperta I: Constantin Antonovici, Portretul lui Iuliu Maniu (sculptură în lemn)

 

„Tot patriotismul, toate acțiunile voastre cetățenești, toată dragostea voastră trebuie să fie stăpânite de gândul că prin imensa jertfă a Statelor Unite ale Americii a fost desrobit de două ori Ardealul nostru și mai ales că în lupta noastră pentru libertate și democrație, pe care mai trebuie să o ducem cu toții, nu vom putea birui fără de sfatul și ajutorul acelei mari și nobile țări, care e simbolul libertății și al democrației adevărate”. (IULIU MANIU, Mesaj către românii americani, 8 ianuarie 1946)


„După ce slujise toată viața sa idealul de unitate națională, după ce ajutase să-l împlinească, Iuliu Maniu nu accepta să-i umbrească puterea și măreția prin socoteli secundare sau prin veleități personale. Aceasta a fost virtutea esențială a lui Iuliu Maniu: închinarea sa totală la esențele naționale”. (CONSTANTIN VIȘOIANU, 1962)

 

„Amintirea lui Iuliu Maniu va străluci multă vreme în istoria românilor, nu numai ca martir al idealului nostru național, ci și ca un adevărat părinte al națiunii, servind ca sursă de inspirație atât pe plan politic, cât și pe cel al practicii de guvernământ”. (SABIN MANUILĂ, 1962)

 

„Iuliu Maniu nu are nevoie nici de mormânt sau lespede, nici de vreo inscripție funerară sculptată în piatră de mâini omenești. O Românie liberă va fi monumentul său nestrămutat, iar amintirea-i consacrată în mințile și în inimile poporului său va fi epitaful care dăinuie”. (HAL LEHRMAN, 1968)

 

„Românii americani, adesea cu gândul la rădăcinile etnice și locurile lor de origine, au văzut în Iuliu Maniu întruchiparea celui mai curat și sincer patriotism, dragostea necondiționată față de Țară. La rândul lui, Maniu i-a privit pe românii americani ca pe niște căutători de drumuri noi care să ducă la prosperitate, democrație, civilizație înaintată”. (VASILE PUȘCAȘ, 2018)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Vasile Pușcaș, Iuliu Maniu

Data apariției: februarie 2018

ISBN: 978-606-797-293-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 354

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Școala Ardeleană

Teme: interbelic, societate, Cultură

Iuliu Maniu
Iuliu Maniu
Autor

Iuliu Maniu (8 ianuarie 1873 – 5 februarie 1953) a fost un avocat și om politic...

vezi autor