TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Coliziuni 9786067523027
Coliziuni
Vezi
galerie

Coliziuni

de Horia-David Munteanu

Id: #431596

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Pentru Horia-David Munteanu, literatura nu e un simplu joc de imaginaţie sau un exerciţiu narcisist de virtuozitate stilistică, ci o veritabilă aventură a cunoaşterii de sine, după cum o mărturiseşte chiar titlul povestirii de debut - Harta sufletului meu. Dacă însă tânărul prozator investigase atunci un teritoriu restrâns la dimensiunile ideale ale unui spațiu arcadic şi la câteva experienţe revelatorii ale copilăriei, acum îşi îndreaptă atenţia mai mult către lumea cea largă şi imprevizibilă, adeseori duşmănoasă, cu care sufletul său, suficient sieşi ca o monadă, interacționează intens, până la coliziune. Surprinzătoare prin maturitatea reflecției de fond şi prin prospețimea lor expresivă, de flori de câmpie, prozele din volumul de faţă anunţă intrarea în scenă a unui scriitor de cursă lungă, de care vom mai auzi.”
Antonio Patras

extinde
 

Detalii produs

Autor: Horia-David Munteanu

Data apariției: mai 2023

ISBN: 9786067523027

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 148

Limbă: Română

Hârtie: 80g/m

Editura: Charmides

Teme: emoții, iubire

 

Opinii editoriale

„Ar putea fi doar un joc, dar sigur nu e. Prozele lui Horia Munteanu sunt ciocniri serioase ale vârstelor şi ale lumilor născute de aceste vârste: când delicate, când violente. Mă emoționează și textele cu tentă fantastică, şi cele care inundă viaţa cu ape realiste. Fiinţele şi obiectele se încarcă în aceste texte cu o lumină neobişnuită, care înfloreşte în fel şi chip. E şi multă încordare, e şi refuz. E, mai ales, doza aceea fluctuantă a suferinţei din pricina dorinţei neîmplinite. De aceea, personajul lui Horia priveşte necontenit cititorul ca pe un salvator.”

Gheorghe Cîrstian

„Cel mai surprinzător lucru care iese la iveală odată cu parcurgerea povestirilor lui Horia-David Munteanu ar putea fi această înţelegere complexă a spaţiilor gri şi a suprafețelor ceţoase care îi fac nediferenţiabili pe oamenii răi și pe oamenii buni.”

Andrada Strugaru
Horia-David Munteanu
Horia-David Munteanu
Autor

Horia-David MUNTEANU (n. 2004, laşi) este elev în clasa a XII-a. A obţinut Premi...

vezi autor