TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cuvinte alese 978-606-797-942-8
Cuvinte alese
Vezi
galerie

Cuvinte alese

de Dumitru-Constantin Dulcan

Id: #427179

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Omul nu este pedepsit pentru că gândește, ci pentru ce gândește.

 

„Concluzia esențială care se desprinde din comentarea tuturor temelor abordate este aceea că suntem cu toții rezultatul unei rațiuni care traversează întreaga existență de la astre până la ultimul grăunte de nisip.

Avem cu toții o singură rațiune: aceea de a fi în acord cu intenția primă a creației – indiferent de modul în care ne interpretăm originea.

Dispunem acum de argumente științifice prin care înțelegem că nu suntem singuri într-un univers indiferent și rece la patimile și suferințele noastre, că nu ne-am născut întâmplător, ci cu un rost bine precizat.

Fiecare dintre noi își ocupă locul său în Univers, în virtutea unei gândiri înscrise dincolo de noi. Acest rost ne conferă motivația de a fi și calea de eliberare, de salvare.

Avem nevoie de o nouă conștiință, o nouă gândire, o nouă paradigmă, o Nouă Spiritualitate.” (Dumitru Constantin-Dulcan)

 

„O carte a cărților lui Dumitru Constantin-Dulcan era necesară și, cred, mult așteptată. Chintesența gândirii Profesorului, în care temele fundamentale să fie selectate și redate prin fragmente memorabile, nu a fost evidențiată până acum. S-a încumetat Vasile Andreica, un cititor pasionat al scrierilor Profesorului Dulcan și traducătorul în limba engleză a bine-cunoscutei cărți Inteligența Materiei (The Intelligence of Matter). A citit și recitit lucrările menționate în Notă și a făcut o listă de subiecte care străbat ca un fir roșu aceste cărți, rezultând o frumoasă ispravă editorială.

Cred că Domnului Profesor Dumitru Constantin-Dulcan i se poate aplica, dar cu diferențele de rigoare asupra conținutului, versul lui Horațiu din Ode III, 30, 1: Exegi monumentum aere perennius (Am ridicat un monument mai trainic decât bronzul). Volumul de Cuvinte alese este încă un argument că opera Domniei Sale va dăinui, depășind vremurile; ea a fost și va fi citită în continuare. Epocile au trecut și trec, cititorii fideli ai acestor texte rămân.

Așadar, aduc mulțumiri lui Vasile Andreica, scormonitor în galeria de comori ale spiritului, pentru sârguința cu care a alcătuit aceste Cuvinte alese, și artistului Ovidiu Neagu, care a surprins o ipostază fotografică a autorului potrivită atmosferei cărții.

Nu în ultimul rând, mulțumiri colegelor din redacție, Cristina Braiț (pentru implicarea în editarea cărților Domnului Profesor) și Mariana Răbîncă (pentru realizarea copertei și a tehnoredactării).

Profesorul Dumitru Constantin-Dulcan a primit exemplarul de semnal de ziua lui (născut la 5 noiembrie, în acte 6 noiembrie 1938), iar surpriza acestui proiect editorial a îmbrățișat-o cu entuziasm și satisfacție intelectuală, având astfel ocazia să-și revadă textele înainte de tipărirea tirajului.

Dragi cititori, sper ca întâlnirea Domniilor Voastre cu volumul de față să fie la fel de însuflețită. Vă doresc lectură plăcută!” (Vasile George Dâncu)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Dumitru-Constantin Dulcan

Ediţie îngrijită de: Vasile Andreica

Fotograf: Ovidiu Neagu

Data apariției: decembrie 2022

ISBN: 978-606-797-942-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 274

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Școala Ardeleană

Teme: suflet

Dumitru-Constantin Dulcan
Dumitru-Constantin Dulcan
Autor

Prof. univ. dr. Dumitru Contantin Dulcan este medic neurolog și psihiatru, cu de...

vezi autor