TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Întâlnirea cu Destinul 978-630-314-039-1
Întâlnirea cu Destinul
Vezi
galerie

Întâlnirea cu Destinul

de Dumitru-Constantin Dulcan

Id: #433648

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediție aniversară
 

Descriere produs

Omagiu editorial la aniversarea a 85 de ani ai autorului sub auspiciile Asociației Civice Pro Mârghia

Lectura acestei cărți este o adevărată sărbătoare a spiritului.

„Întâlnirea cu Destinul cuprinde un întreg univers prezent și viitor, deși e o pledoarie pentru o lume care nu mai este, pentru o lume trecută. Azi ne pregătim – unii dintre noi – de robotizare, ne mărginim la fragmente mici de cunoaștere și ne izolăm în lumi artificiale, violente, paralele. Nu mai credem în valori autentice și nu mai credem în trecut. Or, „în tot ceea ce suntem și în ceea ce gândim este mereu vie o istorie trecută”. E convingerea autorului prezentat printr-o secvență în aceste rânduri, un medic dăruit ca Hipocrate și un intelectual de stirpe nobilă ca Louis Pasteur, așa cum au fost mulți odinioară și cum sunt tot mai puțini astăzi. Muzele l-au dăruit cu mai toate domeniile cunoașterii, făcându-l nu numai un mare cunoscător de oameni, ci și unul de universuri, produs deopotrivă al științei și al credinței, așa cum au rodit ele într-un sat mirific din România de odinioară.” (IOAN-AUREL POP)

 

Cu toții venim pe lume cu un rost și într-un loc în care este nevoie de noi.

„Privind retrospectiv, am acum convingerea că fiecare dintre noi vine pe lume cu un rost de împlinit, cu un sens precis în funcționalitatea Universului. Este motivul pentru care suntem dotați cu o anumită zestre nativă și ne naștem în locul și în condițiile adecvate drumului pe care îl avem de străbătut în viață.


Oamenii din satul meu, în mijlocul cărora mi-am început viața, în marea lor majoritate, nu mai sunt. Au plecat odată cu istoria și tradițiile lor spirituale, sperând, în simplitatea înțelepciunii lor, să găsească o lume mai bună. Am simțit, de aceea, nevoia de a lăsa posterității amintirea lor, așa cum au trăit, cu truda lor, cu bucuriile lor, fie și numai pentru meritul de a fi predecesorii celor ce sunt și ai celor ce vor veni.


Fericesc șansa de a mă fi născut acolo unde sunt începuturile noastre arhaice, singurul loc în care poți simți, prin propria existență, efortul omului de a se ridica din lut, de a aspira spre înălțimi, ajungând la contopirea celor doi poli ai ființării noastre – Cerul și Pământul.


În tot ceea ce suntem și în ceea ce gândim este mereu vie o istorie trecută.” (DUMITRU CONSTANTIN-DULCAN)

 

Nota editorului

„În prezentul nostru tulbure, care a uitat de tot ce înseamnă tradiția, istoria și continuitatea din existența unui popor, nu credeam că se mai poate scrie un elogiu al satului românesc. Iată că, în volumul Întâlnirea cu Destinul, Dumitru Constantin­-Dulcan o face la modul admirabil și memorabil, dovadă că lumea satului nu a încetat să viețuiască (așa cum credem mulți dintre noi!), ci este un organism viu, care se regenerează permanent.


Laudă memoriei biografice, care ne luminează calea de a ști când și cum să ne întoarcem acasă!

Întâlnirea cu Destinul este cartea de memorialistică a Prof. Univ. Dr. Dumitru Constantin­-Dulcan. A fost publicată inițial în 2008, ca volumul I al lucrării În căutarea sensului pierdut, alături de volumul II, Creierul şi Noua Spiritualitate (Editura Eikon), și a cunoscut două ediții. Ulterior, a apărut ca tom de sine stătător (în 2014, la Editura Eikon, și în 2018, la Editura Școala Ardeleană), tirajele fiind dăruite cu prilejul unor evenimente importante și fericite din viața autorului.
Ediția de față, a V­-a, care este distribuită și promovată pe piața de carte, o reproduce pe cea din 2008, cu unele modificări și completări. Scrise cu mult talent literar, aceste pagini surprind aspecte demne de a fi cunoscute de către cititor, începând cu biografia profesorului și până la universul în care a trăit și trăiește, dovedind, încă o dată, vocația pentru scris a Domniei Sale.


Prezenta versiune, tipărită în 2023, este un omagiu adus autorului la aniversarea a 85 de ani. Aceasta se bucură de o prefață semnată de Ioan­-Aurel Pop, Președintele Academiei Române, și e realizată sub auspiciile Asociației Civice Pro Mârghia de către Editura Școala Ardeleană.

La mulți ani, Domnule Profesor!” (VASILE GEORGE DÂNCU)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Dumitru-Constantin Dulcan

Prefaţator: Ioan-Aurel Pop

Data apariției: noiembrie 2023

ISBN: 978-630-314-039-1

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 432

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Școala Ardeleană

Teme: societate, Cultură

Dumitru-Constantin Dulcan
Dumitru-Constantin Dulcan
Autor

Prof. univ. dr. Dumitru Contantin Dulcan este medic neurolog și psihiatru, cu de...

vezi autor
Ioan-Aurel Pop
Ioan-Aurel Pop
Prefaţator

Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, profesor și fost rector al Univer...

vezi autor