TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Spre Fericitul Nicăieri
Spre Fericitul Nicăieri
Vezi
galerie

Spre Fericitul Nicăieri

de Daniel Corbu

Titlu apărut în colecția Școala ardeleană de poezie la Școala Ardeleană

Id: #427187

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Antologie lirică
 

Descriere produs

„Cred în poezie nu ca într-o profesiune, ci ca într-un miracol. Un miracol care ți-e dat sau nu. M-am considerat întotdeauna un locuitor al emoției. Întâlnirile cu poezia sunt rare. Poezia vine și pleacă. Te lasă de multe ori deznădăjduit și cu mâinile goale. S-o oprești, imposibil. E ca și cum ai încerca să păstrezi cu tot dinadinsul mireasma florii în pumn. Dar nu cunosc întâlniri mai înalte, mai disperate, mai brutale și mai serafice decât cele cu poezia. A scrie poezie: încă un mod de a te convinge că exiști. Și o faci permanent, încredințat că numai scriind poți alunga moartea la câțiva pași mai încolo. Iar când crezi că ai alungat-o, mai adânc o găsești instalată în miezul lucrurilor.” (DANIEL CORBU)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Daniel Corbu

Data apariției: decembrie 2022

ISBN: 978-606-797-946-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 586

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,8x21 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Școala Ardeleană

 

Opinii editoriale

„Poet impecabil, născut iar nu făcut, venind din zona mitică a Moldovei, constructor de metaforă epatantă și parabolă șocantă, cu o încredere în puterea magică a Poeziei pe care o au doar cei aleși, Daniel Corbu atacă temele mari cu o uimitoare forță a tragismului, care-l personalizează și-i conferă originalitate.”

CEZAR IVĂNESCU

„Cu ostentație și dureroasă distanțare ironică, poetul face din singurătate un purgatoriu și din inconformism o etică.”

LAURENȚIU ULICI

„Luptând cu poezia precum Iacob cu îngerul, Daniel Corbu rămâne stăpân pe ființa sa, care-l ajută „să privească lumea prin mai multe răni deodată”, textuale ca și existențiale.”

GHEORGHE GRIGURCU

„Daniel Corbu este înainte de orice un inițiat și nu se sfiește să o recunoască public. Dar felul cum o recunoaște acreditează instantaneu în cititor certitudinea că se află în fața unui mare poet.”

ION MIRCEA

„Ca și la Matei Vișniec, în poezia lui Daniel Corbu întâlnim dominanța „imaginarului prozaic”, ca și încercările de transcendere ale lui prin „iluzia taumaturgiei poetice”.”

CORNEL UNGUREANU

„Daniel Corbu salvează religia poemului prin parabolă. Unul din eforturile sale este menținerea poemului printre limbajele sacrale. Poetica devine la el un principiu de substanță și o terapie de suspendare a morții, un exorcism al fricii de neant.”

AL. CISTELECAN

„Pentru Daniel Corbu poezia e a doua natură (a sa), confundându-se cu cea primă. Un autor fără de care harta lirismului vizionar de azi ar fi incompletă.”

ADRIAN POPESCU

„Lectura operei lui Daniel Corbu dă sentimentul tulburător al întâlnirii cu un mare poet.”

TEODOR PARAPIRU

„Daniel Corbu, poet reprezentativ al optzecismului post-modernist care se impune printr-o conștiință artizanală dar și prin una poetică sans rivages, funciară, se proiectează, spectacular, ca un Personaj al propriei poezii.”

Acad. MIHAI CIMPOI

„Poezia lui Daniel Corbu, ca și intervenţiile sale teoretice, navighează în jurul unei avangarde reactualizate, un modernism care își caută un nume („postmodernism” sau „noua avangardă”), rămânând, însă, nu atât în cadrele istorice – cele care „deranjează” orice demers ce se vrea întemeietor de nouă paradigmă –, cât și în cele structurale, de retorică, tehnică, modalități și textură a imaginarului.”

IOAN HOLBAN
Daniel Corbu
Daniel Corbu
Autor

DANIEL CORBU s-a născut la 7 aprilie 1953, în Târgu Neamț. Membru al Uniunii Scr...

vezi autor