TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Albastru prizonier
Albastru prizonier
Vezi
galerie

Albastru prizonier

de Remus Octavian Câmpean

Titlu apărut în colecția Teatru de buzunar la Școala Ardeleană

Id: #429384

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Colecția Teatru de buzunar este coordonată de Alina Hucai.

Imaginea de pe copertă: Călărețul albastru, ulei pe pânză, 146x80cm, Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, autor: Hans Mattis-Teutsch (13 august 1884, Brașov - 17 martie 1960, Brașov), pictor expresionist, sculptor și grafician român de origine germană.

 

„CEZAR:

Te-ai întrebat vreodată de ce se spune „albastru infinit”? De ce nu roșu, de ce nu bej infinit... Care-i treaba cu nesfârșirea albastrului?

Nu ajung oare nenorocirile, toată mizeria asta de război, demagogia, religia, statele, guvernele, care mai de care mai găunoase și insensibile? (Strigă.) Îi pasă cuiva că un copil moare (...)?
În timpurile noastre, nu se mai fură lu­cruri con­crete, bine definite, ci nuanțe.

 

Dar unde sunt fluturii care, bătând din aripi acum, ar putea schimba ceva în viitor? Îi găsim acolo unde ne-am aștepta cel mai puțin. În oamenii care, cu discreție, suportă consecințele tornadelor de tot felul, ce mătură lumea: în cei ce nu văd, dar și în cei ce nu știu încotro să privească; în cei ce nu pot merge, dar și în cei ce nu găsesc drumul; în cei ce nu aud, dar și în cei asurziți de zgomotul lumii; în cei ce nu vorbesc, dar și în cei ce nu-și pot face vocea auzită. Adică, în toți cei pe care îi catalogăm, cu condescendență, ca fiind cu dizabilități.” (REMUS OCTAVIAN CÂMPEAN)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Remus Octavian Câmpean

Coordonator: Alina Hucai

Postfaţator: Alina Hucai, Elena Ivanca, Tudor Scripor

Data apariției: martie 2023

ISBN: 978-606-797-980-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 122

Limbă: Română

Dimensiuni: 11x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Școala Ardeleană

Teme: societate, toleranță

 

Opinii editoriale

„Suntem „dizabili”. Ar trebui să ne obiș­nuim cu acest cuvânt. Și trăim astfel, iar aceasta s-ar putea să fie cea mai mare abilitate a noastră.

Din toate aceste motive, punerea în scenă a piesei de teatru Albastru Prizonier va fi un drum cu provocări, dar are toate premisele să devină o piesă de forță pentru un nou mod de a ne explora umanitatea prin arta teatrală.”

ELENA IVANCA

„Consider că piesa de teatru Albastru Prizonier, prin complexitatea povestirii de inspirație socială, prin felul cum folosește un context tragic de istorie recentă pentru a explora universul persoanelor cu dizabilități, cât și prin includerea inedită a Alfabetului Scripor ca mijloc de rezolvare a intrigii, este o lucrare inspirată și valoroasă.”

TUDOR SCRIPOR

„Colecția Teatru de buzunar a apărut dintr-o necesitate culturală de a răspunde nevoii de a exista, atât în librării, cât și în foaierele teatrelor din întreaga țară, o colecție cu textele literare ale spectacolelor de teatru care se joacă chiar acum pe scenă ori care urmează să se joace ori care s-au jucat și sunt în căutarea noilor regizori, a noilor actori și a noilor cititori-spectatori care să le (re)descopere într-o nouă lumină.

Cu un ARN puternic emoțional și un ADN social-dramatic, Albastru Prizonier descrie o lume copleșitoare și toxică, dar din care nu a murit totuși speranța.”

ALINA HUCAI