TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Două piese de teatru: De profesie amant, Serenadă pentru Carul Mare
Două piese de teatru: De profesie amant, Serenadă pentru Carul Mare
Vezi
galerie

Două piese de teatru: De profesie amant, Serenadă pentru Carul Mare

de Corina Chiriac

Titlu apărut în colecția Cărți-Eveniment la Școala Ardeleană

Id: #426286

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Personal, am iubit încă de copil Spectacolul ca fenomen și Artiștii ca făuritori de fenomen. La 21 de ani, absolvisem Facultatea de Teatru, mă lansasem deja în industria muzicală și mă pregăteam de o carieră de solist vocal. Parcă înțelegând că s-ar putea să nu mai joc teatru, am scris, într-o vacanță de vară, prima mea piesă de teatru, De profesie amant. M-am jucat cu textul, cu rolurile și, după ce piesa a fost gata, am încuiat-o într-un sertar. Mă așteptau turnee, concerte, emisiuni de televiziune… Pe la 35 de ani, eram deja o interpretă de muzică ușoară consacrată. Într-o iarnă teribil de geroasă, când nu se țineau concerte și nu se pleca în turneu, mi s-a făcut dor de teatru și am scris o a doua piesă, Serenadă pentru Carul Mare. Textele reprezintă genul de teatru care se scria și se prezenta publicului până prin anii 1990, când, răsturnându-se întreaga arătură politico-socială, s-a crezut că este nevoie de o schimbare și în textul, și în forma de reprezentație a spectacolului de teatru clasic.

Vă doresc lectură plăcută!
 

Mi-e dor de Arta Spectacolului pe care am învățat-o și am admirat-o în studenție, deci rămân fidelă primei iubiri! Rămân fidelă marelui Creator de Artă, pentru că adevărata Artă a Spectacolului aparține Alpha și Omega, Bunului Dumnezeu, care este nemăsurat în Inventivitate, Diversitate și Splendoare! În fața acestui Spectacol Cosmic, ne regăsim copii și admirăm cu ochii larg deschiși tot ce ne înconjoară, pentru că întreg spectacolul din jur este spectaculos!

Iar ție, dragă cititorule, îți doresc o călătorie agreabilă prin gândurile mele!

 

Dedic aceste două piese de teatru tuturor marilor personalități ale culturii divertismentului românesc care m-au inspirat și, prin sfaturile lor, m-au ajutat să îmi modelez pasiunea pentru Arta Spectacolului. Privind cu drag și emoție frumoasă înapoi, îi numesc aici doar pe câțiva dintre ei: Moni Ghelerter, actor, regizor și profesor de Teatru; Mihai Mereuță, actor și profesor de Arta actorului; Ileana Berlogea, profesoară de Istoria teatrului; maestra Carmen Stănescu, superbă actriță a Teatrului Național din București; Jean Constantin, adorabil actor; Ion Vova, regizor de teatru radiofonic; Valentin Silvestru, critic de teatru; Sorana Coroamă-Stanca și Cornel Popa, regizori de teatru TV; Doina Levința, scenograf și creator de costume; Stela Popescu, excepțională actriță de comedie, dramă și revistă; Beatrice Drugă, maestru de lumini la TVR; Mihai (Puiu) Maximilian, creator de spectacole și autor de texte umoristice; Titus Munteanu și Aurora Andronache, realizatori de emisiuni de divertisment la Televiziunea Română; Florin Zamfirescu, actor de excepție, alături de care am jucat roluri frumoase în studenție. Niciodată nu voi uita să-i mulțumesc lui Tudor Vornicu, cel care este creatorul Televiziunii Române! Desigur, sunt mulți-mulți alți profesioniști alături de care ne-am format eu și majoritatea colegilor artiști din generația mea.

Cu recunoștință, vă mulțumesc în eternitate, dragii mei!

 

Dedic aceste două piese de teatru artiștilor din lumea întreagă pe care i-am admirat de-a lungul vieții și care mi-au fost inspirație pentru cariera mea artistică. Privind cu drag și emoție frumoasă înapoi, îi numesc aici doar pe câțiva dintre cei pe care i-am admirat întotdeauna: Charlie Chaplin, Eddie Murphy, Roger Moore, Charles Laughton, Stan și Bran, Philippe Noiret, Carol Burnett, Jean-Louis Trintignant, Tim Conway, Richard Burton, Marilyn Monroe, Gina Lollobrigida, Tatiana Samoilova, Louis de Funès, Patricia Routledge, Whoopi Goldberg, Bourvil, Steve Carell, Fernandel, Colin Firth, Michèle Morgan, Bette Davis, Morgan Freeman, între mulți alți actori… Continui cu Mikhail Baryshnikov, Roberto Bolle, Carla Fracci și Maya Plisetskaya, între mulți alți balerini ai lumii… Continui cu Michael McIntyre, Benny Hill, Johnny Carson, Jim Carrey și Dean Martin, între mulți alți comedieni… Și închei cu Gianni Morandi, Charles Aznavour, Elvis Presley, Michael Jackson, Sting, Dmitri Hvorostovski, Luciano Pavarotti, Mina, Karel Gott, Tom Jones, Barry Manilow, între mulți alți interpreți de muzică frumoasă…

Cu recunoștință, vă mulțumesc în eternitate, dragii mei!”

CORINA CHIRIAC



Alte titluri pentru CorinaChiriac (autor):
Minuni trăite (2022) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Corina Chiriac

Data apariției: septembrie 2022

ISBN: 978-606-797-912-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 208

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Școala Ardeleană

Teme: Cultură

Corina Chiriac
Corina Chiriac
Autor

Corina Chiriac (n. 26 octombrie 1949, București) este o cântăreață de muzică ușo...

vezi autor