TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Casa numelor
Vezi
galerie

Casa numelor

de Colm Toibin

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #429428

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Bestseller Sunday Times și Washington Post, romanul Casa numelor a fost desemnat Cea mai bună carte a anului 2017 de NPR, precum și de publicațiile The Guardian, The Boston Globe și St. Louis Dispatch.

 

Mitologia este sângeroasă, iar resorturile care stârnesc violențele inimaginabile din chiar miezul său sunt multiple, însă rareori reinterpretarea acestora izbutește atât de bine precum în Casa numelor. Judecată, disprețuită și blestemată de zeii a căror autoritate, ba chiar și existență nu le mai recunoaște, Clitemnestra din romanul lui Colm Tóibín devine o eroină dintre cele mai moderne. Născute din cea mai profundă rană – trădarea și crima lui Agamemnon –, dar mai cu seamă din iubire, setea de răzbunare și dorința de putere ale acesteia nu rămân respingătoare în brutalitatea lor. Alternând abil vocile distinctive ale Clitemnestrei, Electrei și a lui Oreste, Colm Tóibín rescrie atât de intim suferința unei familii, disfuncționalitatea și dezrădăcinarea ei, încât până și din cele mai sinistre gesturi ale perso­najelor, care bântuie deja în lumea umbrelor – nume doar –, rămâne siajul empatiei și profunzimii conferite de autor. Când zeii nu mai există, totul vorbește despre umanitate, cu bunele și cu relele ei.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Colm Toibin

Traducător: Mihnea Gafiţa

Data apariției: aprilie 2023

ISBN: 978-606-097-247-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: mitologie

 

Loc în topurile Cartepedia

 

Opinii editoriale

„O poveste devastatoare, sălbatică și tulburător de credibilă.”

The Guardian

„O cronică dramatică și intimă a imploziei unei familii, în vremurile tulburi când zeii se retrag din acțiunile oamenilor. Departe de Brooklynul și Irlanda celor mai recente bestselleruri ale sale, Colm Tóibín explorează aici temele universale ale eșecului, pierderii, singurătății și reprimării.”

Publishers Weekly

„Un gigant printre povestitori, cu acest nou roman al său, Colm Tóibín lansează o provocare. [...] Iar romanul este o capodoperă.”

Daily Telegraph

„În ciuda trecerii secolelor, aceasta este o poveste tulburător de contemporană a unei protagoniste puternice, prinsă între exigențele ambiției ei și constrângerile faptului de a fi femeie. Niciodată până acum Tóibín nu a demonstrat o asemenea anvergură, nu doar a tonului, ci și a acțiunii.”

The Washington Post