TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Algoritmi pentru viață
Vezi
galerie

Algoritmi pentru viață

de Brian Christian, Tom Griffiths

Titlu apărut în colecția Cărţi Cheie la Curtea Veche

Id: #428689

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Știința din spatele deciziilor umane
 

Descriere produs

În acest bestseller unic și original, Brian Christian și Tom Griffiths transformă cunoștințele informatice în strategii pentru o viață mai bună.


Ideile din această carte sunt gata să-ți perfecționeze modul în care abordezi probleme dintre cele mai diverse. De la căutarea unui loc de parcare sau a unui apartament până la alegerea partenerului ideal, multe situații pot fi analizate utilizând algoritmi. Cum îți poți face ordine în bibliotecă, în Inbox sau în dulap și când e bine să nu exagerezi cu aranjatul, ca să nu pierzi timpul? Când să te încrezi în intuiție și când să lași lucrurile la voia întâmplării? Unde se află echilibrul între activitățile obișnuite și cele noi? Autorii îți vor răspunde la aceste întrebări și la multe altele și îți vor demonstra că locul algoritmilor nu este doar în manualele școlare.



Alte titluri pentru MarianTudorache (traducator):
Angel Investor (2023) ,
Nomad (Vol. 1) (2023) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Brian Christian, Tom Griffiths

Traducător: Marian Tudorache

Data apariției: martie 2023

Titlu original: Algorithms to Live by. The Computer Science of Human Decisions

ISBN: 978-606-44-1363-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 528

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x23 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: curiozitate, încredere, succes

 

Opinii editoriale

O explorare captivantă a științei calculatoarelor și a minții umane, Algoritmi pentru viață abundă în sfaturi practice despre cum să-ți optimizezi timpul, spațiul și efortul depus. Are idei excelente dacă vrei să-ți organizezi agenda de lucru sau memoria!

Charles Duhigg

O carte interesantă și inteligentă, care trece cu ingeniozitate de la o idee la alta. Gândirea algoritmică nu reprezintă doar o soluție mai bună la anumite probleme, ci și șansa unei înțelegeri mai profunde a minții umane. Și cine nu vrea să știe cum gândim?

Kirkus Reviews

O adevărată desfătare! Cartea sintetizează răspunsul perfect la veșnica întrebare a elevilor: «La ce îmi folosește asta?» Ideile prezentate aici sunt atât practice, cât și foarte interesante.

Popular Science

De când aștept să apară o carte care să combine modelele computaționale cu psihologia umană – iar autorii au reușit să-mi depășească așteptările! Algoritmi pentru viață este atât de bine scrisă, încât oricine va înțelege că știința calculatoarelor ne conduce lumea și că aportul ei în existența noastră este uriaș.

David Eagleman, autorul bestsellerului „Incognito: The Secret Lives of the Brain”

În această carte uimitor de lucidă, de fascinantă și de ușor de parcurs, autorii ne demonstrează că avem enorm de învățat de la calculatoare. Cu toții am auzit despre puterea algoritmilor, însă acum vom afla cum funcționează și cum putem profita de pe urma lor pentru a lua decizii mai bune în viață.

Alison Gopnik
Brian Christian
Brian Christian
Autor

Brian Christian este scriitor, poet, cercetător și programator american. Atât că...

vezi autor
Tom Griffiths
Tom Griffiths
Autor

Tom Griffiths este profesor de psihologie și științe cognitive la University of...

vezi autor