TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Codul de procedură penală adnotat cu jurisprudență națională și europeană. Ediția a 2-a
Vezi
galerie

Codul de procedură penală adnotat cu jurisprudență națională și europeană. Ediția a 2-a

de Alina Barbu, Georgiana Anghel-Tudor, Alexandra Mihaela Șinc

Titlu apărut în colecția Coduri şi legi comentate la Hamangiu

Id: #419613

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Un Cod de procedură penală adnotat cu jurisprudență ar trebui să reprezinte referința la zi pentru toți actorii implicați în procesele penale. De aceea, lucrarea de față a fost concepută cu scopul de a pune la îndemână celor interesați un instrument ce asigură accesul rapid și eficient la soluțiile date de instanțe problemelor de drept ivite în interpretarea și aplicarea dispozițiilor procesual penale.

 

Veți regăși aici, sintetizată și prezentată într-un format concis și accesibil, în primul rând jurisprudența cu valoare obligatorie – hotărâri ale Înaltei Curți de Casație și Justiție pronunțate în recurs în interesul legii și pentru dezlegarea prealabilă a unor chestiuni de drept, precum și decizii ale Curții Constituționale. De asemenea, au fost selectate hotărâri și decizii pronunțate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, dar și hotărâri în materie procesual penală ale Curții de Justiție a Uniunii Europene. Nu în ultimul rând, veți regăsi și o consistentă selecție de soluții relevante, în situații de speță, ale Înaltei Curți de Casație și Justiție, ale curților de apel și ale tribunalelor din toată țara.

 

Adnotările autorilor completează acest tablou jurisprudențial, în special acolo unde s-a considerat necesară explicarea evoluției jurisprudenței europene sau analiza practicii instanțelor de la Strasbourg, respectiv Luxembourg pe domeniile comune de competență, inclusiv a raporturilor existente între cele două, astfel încât practicienii români, ținuți de ambele, să găsească reperele necesare în activitatea lor.

 

Aceasta a două ediție a fost revizuită și completată cu jurisprudența la zi, lucrarea valorificand în prezent peste 1.300 de spețe de la toate nivelurile de jurisdicție (peste 900 de hotărâri și decizii ale instanțelor naționale și ale Curții Constituționale, în jur de 350 de hotărâri ale Curții Europene a Drepturilor Omului și 50 de hotărâri ale Curții de Justiție a Uniunii Europene).

extinde
 

Detalii produs

Autor: Alina Barbu, Georgiana Anghel-Tudor, Alexandra Mihaela Șinc

Data apariției: noiembrie 2021

ISBN: 9786062718862

Copertă: Paperback

Număr pagini: 1160

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu