TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Banii
Banii
Vezi
galerie

Banii

de Alex Duff

Id: #430810

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Familia, relațiile de putere și afacerile din spatele Turului Franței
 

Descriere produs

Alex Duff dezvăluie fascinanta și necunoscuta poveste a relațiilor de putere și de bani din spatele Turului Franței. Scrisă într-un ritm alert și documentată cu meticulozitate, BANII este plină de povești aproape la fel de fascinante ca bătăliile purtate pe traseu pentru tricoul galben.



Alte titluri pentru AlexandruGheorghiaș (traducator):
Driblingul meu (2017) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Alex Duff

Traducător: Alexandru Gheorghiaș

Data apariției: iunie 2023

Titlu original: Le Fric. Family, Power and Money: The Business of the Tour de France

ISBN: 978-606-95584-8-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 344

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Pilot books

 

Opinii editoriale

„Știți Turul Franței? Ei bine, faceţi cunoştinţă cu Turul Finanţei! Păruiala din spatele bătăliei de pe şosele, manevrele, politichia, atacurile, moştenirile, presa şi lesa pe care nu le vedeam, orbiţi fiind de strălucirea tricoului de culoarea soarelui. BANII se citeşte cu viteza unei coborâri de pe Galibier. Totul începe cu un băiat pe o bicicletă cărând un pachet plin cu bani. Sinteza cărţii. Tătăl meu, care a parcurs Turul din 1968 în maşina unuia dintre personajele acestor pagini, Felix Levitan, îmi spunea cum, invitat la cina de la castelul acestuia, a fost servit de chelneri cu mănuşi albe. În carte Levitan apare ca un om relativ modest, sobru, tern. Dar, ca în toate poveştile pe care le veți parcurge, nimeni şi nimic nu sunt ce par a fi. Țineți bine de ghidon!”

Radu Naum

„Alex Duff pune Turul Franței în context. Ne spune cum s-a înființat L’Equipe și cum a devenit cel mai important cotidian de sport din lume, cât de puțin a lipsit ca familia Amaury să devină proprietara mașinii de bani care e astăzi Liga Campionilor la fotbal, cum a influențat Bernie Ecclestone starturile Turului Franței și cum și-au tocit miliardarii din Silicon Valley dinții în asfaltul topit de soarele din iulie al șoselelor din Alpi și Pirinei. Abordarea nu este aceea a unui cronicar sportiv, ci a unui jurnalist de la Bloomberg specializat pe probleme economice. Și asta intrigă, atrage și obligă la o lectură pe nerăsuflate.”

Emanuel Terzian, jurnalist de sport

„BANII ne dezvăluie secretele unei familii obscure care deține și astăzi proprietatea asupra celei mai cunoscute curse de ciclism, Tour de France. Duff înlănțuie lumea sportului cu cea a afacerilor într-un mod atât de captivant – de parcă am asista chiar la o cursă.”

Sunday Times