TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Curs de achiziții publice. Aspecte teoretice și aplicații practice HA-ICM-CDAPAT-18-N-001
Vezi
galerie

Curs de achiziții publice. Aspecte teoretice și aplicații practice

de Ionita Cochintu, Mihaela Popescu, Mircea Valentin Cârlan, Petre Lăzăroiu

Titlu apărut în colecția Cursuri, seminarii, teste la Hamangiu

Id: #253433

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Diversificarea cadrului legal în materia contractelor de achiziție publică, a contractelor sectoriale și a contractelor de concesiune de lucrări și concesiune de servicii denotă importantă acestui domeniu în stimularea creșterii economice bazate pe cunoaștere, incluziune socială și coeziune economică și socială.

În anul 2014, legiuitorul european a adoptat trei acte normative, îmbrăcând formă juridică a directivelor: Directiva 2014/23/UE privind atribuirea contractelor de concesiune; Directiva 2014/24/UE privind achizițiile publice și de abrogare a Directiva 2004/18/CE și Directiva 2014/25/UE privind achizițiile efectuate de entitățile care își desfășoară activitatea în sectoarele apei, energiei, transporturilor și serviciilor poștale și de abrogare a Directivei 2004/17/CΕ. Prin prismă art. 148 din Constituție, că urmare a obligațiilor ce decurg din calitatea României de membru al Uniunii Europene și având în vedere că începând cu 18 aprilie 2016 toate statele membre ale Uniunii Europene aveau obligația să transpună noul cadru legal, legiuitorul național a implementat aceste acte normative europene prin intermediul a patru acte normative distincte, emise la nivel de lege, respectiv: Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice; Legea nr. 99/2016 privind achizițiile sectoriale; Legea nr. 100/2016 privind concesiunile de lucrări și concesiunile de servicii; Legea nr. 101/2016 privind remediile și căile de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziție publică, a contractelor sectoriale și a contractelor de concesiune de lucrări și concesiune de servicii, precum și pentru organizarea și funcționarea Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor. Implementarea acestui nou cadru legal presupune însă o perioadă de adaptare din partea tuturor instituțiilor publice, astfel încât să se faciliteze accesul operatorilor economici privați la fondurile publice.

Având în vedere dinamică legislativă, atât la nivel european, cât și la nivel național, precum și unele aspecte referitoare la istoricul și deslușirea unor concepte deja creionate pe cale doctrinară, prin lucrarea de față, care cuprinde două părți, prezentăm, mai întâi, în Partea I, unele aspecte cu privire la evoluția și dezvoltarea achizițiilor publice, precum și cu privire la contractul de achiziție publică – specie a contractului administrativ; Partea a ÎI a este dedicată contractului de achiziție publică, respectiv modului specific de concretizare a acestuia, procedurile atribuirii contractului de achiziție publică și modalități specifice de executare contractuală.

Lucrarea poate constitui un reper și un îndrumar pentru cei interesați să pătrundă în tumultoasele taine ale relației dintre „administratia publica”, în general, și „particulari”, prin prismă procedurilor „administrative” de achiziție publică, astfel cum această materie s a dezvoltat pe plan internațional și național.

extinde
 

Detalii produs

ISBN: 978-606-27-1070-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu