TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cartea vieţii mele
Cartea vieţii mele
Vezi
galerie

Id: #427757

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Scrisori către Anna Brâncoveanu de Noailles
 

Descriere produs

Povestea vieții acestei nobile personalități a culturii românești se înfiripează lin, ca într-un zbor grațios de lebăda spre nemărginire.


Crâmpeiele de amintiri dragi sufletului său sensibil și însetat de frumos, evocările pline de farmec ale unor mari personalități ale culturii și istoriei pe care a avut privilegiul de a le întâlni – precum regina Victoria, doamna de Stael, George Sand, Sully Prudhomme, François Coppee, Proust sau prințul Eduard al VII-lea al Angliei –, descoperirile de învățăcel sârguincios pe care le face neîncetat, adăpându-se din izvorul nesecat al culturii, și înțelesurile profunde pe care le desprinde cu înțelepciune din ceea ce îi oferă viața a trăi sunt tot atâtea prilejuri de desfătare a cititorului. El e purtat în timp în locuri de o mare frumusețe – Paris, Viena, Constantinopol –, într-o epocă în care frumosul și bunul-gust erau la mare preț. Ele alcătuiesc un prețios șirag de perle prinse discret la gâtul Artei, singura în măsură să aducă înveșnicirea unei existențe sortite efemerului.

 

Scrisorile lui Marcel Proust vin ca o fericită continuare a amintirilor unei adevărate stele a culturii moderne europene, exprimându-și prietenia și admirația față de ea.

 

Nu îți rămâne decât să te înfrupți din frumusețea adunată în cuprinsul acestei cărți deosebite.


extinde
 

Detalii produs

Autor: Marcel Proust, Anna Brâncoveanu de Noailles

Data apariției: decembrie 2022

ISBN: 9786069559598

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Bookstory

Teme: Cultură, societate

Marcel Proust
Marcel Proust
Autor

Marcel Proust (10 iulie 1871 – 18 noiembrie 1922) a fost un romancier, eseist şi...

vezi autor