TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Barbarii HE-PEB-BARBCD-19-N-001
Barbarii
Vezi
galerie

Barbarii

de Peter Bogucki

Titlu apărut în colecția Cultură şi civilizaţie la Herald

Id: #263856

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Civilizații dispărute
 

Descriere produs

Ne gândim adesea la civilizațiile antice din Grecia și din Roma ca fiind leagăne ale culturii vestice, locurile în care au luat naștere și de unde s-au răspândit pretutindeni toate ideile despre lume, de la modul de a guverna o țară până la artă și filozofie. Dar, așa cum Peter Bogucki ne reamintește în această carte, Grecia și Roma nu s-au dezvoltat în izolare.

 

De jur împrejurul lor existau comunități rurale care aveau culturi remarcabil diferite, unele despre care puțini dintre noi mai știu câte ceva. Spunându-ne poveștile lor, ne oferă o mult așteptată îmbogățire a modului în care înțelegem antichitatea clasică. De la țărmurile Oceanului Atlantic, la vest, până la Munții Ural, la est, trăiau comunități care nu cunoșteau scrierea. Tot ceea ce știm despre ei se datorează în exclusivitate descoperirilor arheologice - un tablou construit din rămășițe ale așezărilor, ofrandelor, monumentelor și mormintelor dezvăluind un portret la fel de convingător ca și marile civilizații literate ale acelor vremuri.

 

Bogucki urmărește dezvoltarea acestor grupuri din Epoca Pietrei până la căderea Imperiului Roman de Apus. Rezultatul este o prezentare fascinantă a câtorva dintre culturile aproape uitate precum și a metodelor moderne care ne permit să le scoatem din anonimatul istoric.



Alte titluri pentru RaisaMoldovan (traducator):
Kundalini (2022) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Peter Bogucki

Traducător: Raisa Moldovan

Data apariției: iulie 2019

Titlu original: Barbarians. Lost Civilizations

ISBN: 9789731117553

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 312

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: curiozitate, Cultură

Peter Bogucki
Peter Bogucki
Autor

Peter Bogucki este decan asociat al Școlii de Inginerie și Științe Aplicate de l...

vezi autor