TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ritz și Escoffier 978-606-088-393-7
Ritz și Escoffier
Vezi
galerie

Ritz și Escoffier

de Luke Barr

Titlu apărut în colecția Istorii urbane. Corint la Corint

Id: #433673

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Hotelierul, maestrul bucătar și ascensiunea clasei de lux
 

Descriere produs

O călătorie în timp, la cumpăna secolelor XIX–XX, când ilustrul hotelier César Ritz și faimosul chef Auguste Escoffier și-au unit forțele la Savoy pentru a uimi lumea întreagă cu luxul modern al bine-cunoscutului hotel londonez.

 

Best Cookbooks and Food Books (2018), conform Huffington Post; Cea mai bună carte de non-ficțiune (2018), potrivit The Los Angeles Public Library

 

În această carte care abundă în scandaluri și povești despre opulență, Luke Barr îi poartă pe cititori într-o călătorie în timp, în Londra și Parisul de la cumpăna secolelor XIX–XX. Din paginile volumului veți afla cum ilustrul hotelier César Ritz și faimosul chef Auguste Escoffier și-au unit forțele la Savoy, pentru a uimi lumea întreagă cu luxul modern al acestui bine-cunoscut hotel londonez, unde melanjul dintre evreii americani și înalta societate britanică anunța apariția unei noi ordini sociale și ascensiunea clasei de mijloc.

 

Barr recreează atmosfera palpitantă a perioadei din ajunul Primului Război Mondial, La Belle Époque, atunci când aristocrația britanică a atins apogeul, femeile au început să iasă la restaurant neînsoțite, iar noii îmbogățiți americani și industriașii lipsiți de tact socializau la Londra, etalându-și bunurile de lux. Colaborând la Savoy – hotel care primea clienți fideli și, uneori, pofticioși din cale-afară, precum Oscar Wilde și Sarah Bernhardt –, Escoffier inova în domeniul bucătăriei moderne și influența decisiv gastronomia franceză, iar Ritz înființa primul hotel de lux din lume.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Luke Barr

Traducător: Ioana Adam

Prefaţator: Adrian Majuru

Data apariției: noiembrie 2023

Titlu original: Ritz and Escoffier. The Hotelier, The Chef and The Rise of the Leisure Class

ISBN: 978-606-088-393-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

Teme: curiozitate, Cultură

 

Opinii editoriale

Ritz & Escoffier se citește ca un roman. Autorul a reușit să evoce cu mult succes atmosfera sfârșitului de secol la Londra și personalitățile celor doi oameni care au jucat un rol esențial în acele vremuri ce debordau de optimism.”

Wall Street Journal

„A fost Ritz primul «influencer», așa cum se spune în prezent? «Negustor» de visuri la sfârșit de Epocă Victoriană, el nu a fost doar fondatorul cosmopolitismului de tip nou, ci și vestitorul hotelurilor ca «mod de viață» și a mâncării ca manifestare a culturii populare.”

Toronto Star

„Un stil alert și o documentare impecabilă. [...] O carte savuroasă despre un episod definitoriu pentru istoria culinară.”

Publishers Weekly

„[O] relatare plină de viață, presărată cu multe anecdote, nu doar o dublă biografie ce curge ușor, ci și o istorie incitantă despre un moment de cotitură din evoluția industriei hotelurilor și restaurantelor.”

Booklist

„Când mâncați Peach Melba sau când beți Grand Marnier, ar trebui să le mulțumiți lui Ritz și Escoffier, pentru că ei le-au denumit astfel, iar apoi le-au popularizat.”

The Economist
Adrian Majuru
Adrian Majuru
Prefaţator

Adrian Majuru (n. 1968) este licențiat în istorie al Universității din București...

vezi autor