TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Miliardarii naziști 978-606-088-338-8
Vezi
galerie

Miliardarii naziști

de David de Jong

Titlu apărut în colecția Corint Istorie la Corint

Id: #431747

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Istoria întunecată a celor mai bogate dinastii germane
 

Descriere produs

Povestea colaborării unora dintre cele mai bogate familii germane cu puterea nazistă, precum și a modului în care acestea au prosperat în timpul celui de-Al Treilea Reich.


Volkswagen, Porsche, Dr. Oetker… Acestea sunt unele dintre cele mai reprezentative branduri ale Germaniei, adevărate simboluri ale spiritului întreprinzător din această țară. Dar care este adevărul din spatele succesului?

 

La sfârșitul Primului Război Mondial, Germania era o țară învinsă, cu o populație sărăcită. Pe fondul crizei economico-sociale profunde și al fricii față de ascensiunea comuniștilor, Partidul Muncitoresc Național-Socialist German al lui Adolf Hitler a ajuns să preia puterea și să instituie un regim autoritar.

 

Printre cei care au sprijinit cauza nazistă s-au numărat și membrii câtorva dintre cele mai înstărite familii germane. Quandt, von Finck, Flick sunt doar câteva dintre marile nume care au susținut financiar partidul lui Hitler, în schimbul unor facilități care le-au permis să-și dezvolte afacerile și să-și sporească averile.

 

Prin intermediul remarcabilei investigații realizate de ziaristul David de Jong în volumul Miliardarii naziști, vă invităm să descoperiți trecutul întunecat al dinastiilor financiare care dețin astăzi BMW, Volkswagen sau Porsche.

extinde
 

Detalii produs

Autor: David de Jong

Traducător: Alina Popescu

Prefaţator: Florian Banu

Data apariției: septembrie 2023

ISBN: 978-606-088-338-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 464

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

Teme: adevăr, anchetă, nazism, Primul Război Mondial

 

Opinii editoriale

„O anchetă detaliată, convingătoare, care dă fiori.”

The Jerusalem Post

„Bine documentat, cu o scriitură convingătoare și plină de substanță, debutul strălucit al lui David de Jong limpezește un capitol sumbru al trecutului și, totodată, aduce la lumină, într-un mod șocant, prezentul și, poate, viitorul nostru apropiat – arătând modul în care un amestec insidios de capitalism și fascism poate distruge democrația și nenumărate vieți. O lectură absolut obligatorie.”

Norman Ohler, autorul cărții Naziștii și drogurile, publicată în 2020 la Editura Corint

„O cercetare solidă a laturii financiare a răului nazist, a cărui tristă amintire nu s-a stins încă. De Jong are meritul de a fi readus multe dintre aceste evenimente în centrul atenției.”

Kirkus Reviews