TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cum gândesc oamenii
Cum gândesc oamenii
Vezi
galerie

Cum gândesc oamenii

de John Dewey

Titlu apărut în colecția Cogito la Herald

Id: #427085

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Înțelegerea minții și creșterea eficienței în procesul de învățare
 

Descriere produs

Cum ajungem să gândim logic? Cum să ne educăm inteligența și cum să atingem succesul în activitatea practică folosindu-ne gândirea în mod eficient? Unul dintre cei mai de seamă filosofi ai Americii, John Dewey (1859-1952), reprezentant al unui pragmatism numit „instrumentalism”, a luptat pentru libertatea civilă și academică, fondând mișcarea Școlii Progresiste și a promovat cu fermitate o abordare științifică a dezvoltării intelectuale. Curiozitatea, jocul, adecvarea cunoștințelor la lumea în care trăim reprezintă metode care susțin demersul intelectual mult mai mult decât repetarea informațiilor din manual și acumularea excesivă de date.

 

Profesorul spune: «Nu vă amintiți ce am învățat din manual săptămână trecută?» în loc să spună: «Nu vă amintiți un astfel de lucru pe care l-ați văzut sau auzit?» Drept rezultat, sunt construite în școală sisteme de cunoaștere detașate și independente care umbresc din inerție sistemele experienței obișnuite, în loc să le lărgească și să le rafineze. Elevii sunt învățați să trăiască în două lumi separate, lumea experienței extrașcolare și lumea cărților și a lecțiilor. Pe urmă, ne întrebam în mod stupid de ce oare ceea ce se studiază la școală contează atât de puțin în afară.

În școală, acumularea de informații tinde întotdeauna să se despartă de idealul înțelepciunii sau al bunei judecați. Scopul pare să fie adesea – mai ales la materii ca Geografia – să facă din elev ceea ce s-a numit «o enciclopedie a informațiilor inutile». «A acoperi materia» este prima necesitate; educația minții, a doua. Gândirea, firește, nu poate merge în gol: sugestiile și raționamentele pot apărea numai într-o minte care deține informații de ordin practic.” – John Dewey

extinde
 

Detalii produs

Autor: John Dewey

Traducător: Ovidiu Morar

Data apariției: decembrie 2022

ISBN: 978-973-111-978-6

EAN-13: 5948417240297

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: încredere, succes

John Dewey
John Dewey
Autor

John Dewey (n. 20 octombrie 1859 în Burlington, Vermont, SUA; d. 1 iunie 1952) a...

vezi autor
Ovidiu Morar
Ovidiu Morar
Traducător

Ovidiu Morar este scriitor, eseist și publicist. Este profesor universitar docto...

vezi autor