TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Psihologia prostiei LI-JEM-PSIHOP-19-N-001
Psihologia prostiei
Vezi
galerie

Psihologia prostiei

de Jean-François Marmion

Titlu apărut în colecția IQ230 la Litera

Id: #306712

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

E posibilă o lume fără proști! Aa… de fapt, nu! Nu e posibilă. Ne pare rău. Dar asta nu înseamnă că nu ne putem gândi la o astfel de posibilitate. Fiecare dintre noi știe ce presupune prostia: o suportăm în fiecare zi. Este o povară.


Și, cu toate acestea, psihologii, specialiști în comportamentul uman, nu au încercat vreodată să o definească. Să o înțelegem mai bine, pentru a o combate mai bine este obiectivul acestei cărți, chiar dacă știm dinainte că nu avem nici o șansă de a o învinge.


Psihologi, filosofi, sociologi și scriitori ne împărtășesc în această carte viziunea lor despre prostia umană.


Texte semnate de: Dan Ariely, Brigitte Axelrad, Laurent Bègue, Claudie Bert, Stacey Callahan, Jean Claude Carrière, Serge Ciccotti, Jean Cottraux, Boris Cyrulnik, Antonio Damasio, Sebastian Dieguez, Jean-François Dortier, Pascal Engel, Howard Gardner, Nicolas Gauvrit, Alison Gopnik, Ryan Holiday, Aaron James, François Jost, Daniel Kahneman, Pierre Lemarquis, Jean-François Marmion, Patrick Moreau, Edgar Morin, Tobie Nathan, Delphine Oudiette, Emmanuelle Piquet, Pierre de Senarclens, Yves-Alexandre Thalmann.

 
Pe lângă faptul că îți provoacă neajunsuri, idiotul incomod va fi mulțumit de el însuși. E de neclintit. Imun în față ezitarii, fiind sigur că are întotdeauna dreptate. Imbecilul fericit te compromite definitiv, fără să-și frământe mintea. Idiotul își ridică propriile credințe la rang de adevăruri săpate în piatră, când, de fapt, orice formă de cunoaștere se construiește pe nisip. Îndoială înnebunește, certitudinea prostește, trebuie să îți alegi tabăra. Prostul știe orice mai bine decât ține, inclusiv ceea ce trebuie să gândești, să simți, să faci cu cele 10 degete pe care le ai sau să votezi. Știe mai bine decât ține cine ești și de ce ai nevoie. Dacă nu ești de acord cu el te va disprețui, te va insultă, te va răni la propriu sau la figurat, și totul spre binele tău. Iar dacă poate să și riște cu nerușinare în această privința și în numele unui ideal înalt, este posibil că idiotul să atenteze la acest deșeu la care se rezumă pentru el viață ta.” - Jean-François Marmion

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jean-François Marmion

Traducător: Alexandru Bumbaș

Data apariției: noiembrie 2019

Titlu original: The Psychology of Stupidity

ISBN: 9786063343841

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 352

Limbă: Română

Dimensiuni: 12x17 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: societate

Jean-François Marmion
Jean-François Marmion
Autor

Jean-François Marmion este psiholog și redactor-șef al revistei Le cercle Psy. A...

vezi autor