TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Impenitența socială. Neputința de a accepta neconvenționalul
Vezi
galerie

Impenitența socială. Neputința de a accepta neconvenționalul

de Alin Leș

Id: #387950

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Adesea auzim de cuvinte sau expresii de genul „E binevenit un boost!”, adică un mix de energie. Așa este și cu această carte a mea: este de tip boost sau shake, în zilele tale ploioase, morocănoase sau apatice. Bine, creierul funcționează continuu în viețile noastre, cu excepția somnului; deci n-ai avea când să te plictisești pentru o viață apatică. Dar chiar și așa, le avem. E important să deschizi ochii către neconvențional pentru a-ți lărgi aria de înțelegere a fenomenelor sociale. Nu ai timp să te pui la punct cu tot ce apare în materie de știință; trebuie să mănânci, să dormi, să lucrezi, să cauți sensul, să te însori sau măriți, să faci copii, să le oferi sensul, să atingeți target-uri ș.a.m.d. Uneori, căutați chiar și să fiți fericiți și încercați să acumulați materie, devreme ce se presupune că progresul ne este aliat. În fiecare zi mai apare o provocare, chiar dacă nu o vedem sau simțim. Este provocarea neconvențională, antreprenorială. Exhaustiv de periculoasă sau toxică la prima vedere, dar care ne face cu ochiul. Fără să ne dăm seama, această provocare este invariabil un test pentru limitele noastre. Fiecare neconvenție este un proiect, o șansă pentru a ajunge mai rapid la visul și împlinirea noastră. E important să devii „open-mind”, dacă n-ai reușit între timp. Altfel săgetezi perspectivele și altfel vei fructifica oportunitățile ivite. Dar e important să treci peste angoasa existențială a vieții și reușitei. În fapt, ele ar trebui să reprezinte balansul perfect pentru atingerea țelului. Și-atunci, ce e important? Păi, să le luăm pe rând.

1. Fii creativ și încearcă să fii conștient de darurile tale! Talanții tăi sunt relevanți dacă îi onorezi cu prețuirea divină ce ți-a fost dată. Fiecare dar este o sărbătoare în avans, pe care încă nu ai descoperit-o. imaginația ta este o perspectivă, o replică la cine ești.

2. Încearcă să te cunoști constant și să te treci de la un nivel la altul, de la o stare la alta. Rupe convențiile și reglează-ți obiective cu adevărat competitive și concurențiale pentru tine. Transformă-te într-un avanpost, exact cum vezi în Formula 1. Cu fiecare reușită, vei crede și mai puternic în tine și comenzile din mintea ta.

3. Sărbătorește-ți reușitele! În limbaj psihologic se numește „recompensare cognitivă” și presupune să îți oferi cadouri cognitive și emoționale, fizice sau simbolice pentru succesul obținut.

4. Fii responsabil și onest; nu trișa și nu exersa dinamicile perverse care te-ar putea compromite. Respectă acea etică și acel fair-play care te propulsează! Rămâi în picioare, chiar dacă le ai scurte sau lungi.

Poate vei avea dificultăți în a lectura rândurile mele, însă încearcă să le vezi cu ochii minții; în mod special, cu acea voce din capul tău care nu ești tu. Trebuie să înțelegi, la un moment dat, că însuși creierul tău este precum o echipă de adversari, cum ar spune David Eagleman. Dacă ajungi la acest stadiu, ești pregătit să înțelegi lupta între convențional și neconvențional. Între acceptabil și neacceptabil sau interzis. Între contestabil și incontestabil. Vei înțelege că tu însuți ești mai mulți și asta poate fi un plus pentru tine, dacă începi să delegi sarcini raționale și emoționale către suflet.



Alte titluri pentru AlinLeș (autor):
101 libertăți în vremea pandemiei (2020) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Alin Leș

Data apariției: octombrie 2021

ISBN: 9786062813284

Copertă: Paperback

Număr pagini: 76

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Universitară

Teme: sexualitate