TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ghidul zilnic ayurveda - medicina vieţii
Ghidul zilnic ayurveda - medicina vieţii
Vezi
galerie

Ghidul zilnic ayurveda - medicina vieţii

de Marine Le Gouvello, Jayaprakash Gokul

Titlu apărut în colecția Terapii Alternative la Prestige

Id: #420863

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Pentru că se teme de moarte, arc oroare de durere şi este însetată de viaţă, fiinţa umană caută neîncetat cum să se îngrijească mai bine. Din ziua în care Adam, muşcând din fructul oprit, a început să simtă suferinţele, proprii speciei umane, Omul a căutat să le combată. Trecută prin sita a mii de ani de culturi şi de civilizaţii, de experimentări, analize şi invenţii, această căutare neîncetată a sfârşit prin a constitui ceea ce numim astăzi „ayurveda".
    Ayurveda este ştiinţa ştiinţelor, mama înţelepciunii lumii. Este vorba despre o medicină completă, personalizată şi durabilă, care se fundamentează pe principii logice moştenite din epoca vedică indiană şi a căror prioritate este prevenirea bolii -, iar plecând de aici, păstrarea sănătăţii.
    De origine sanscrită, termenul ayurveda înseamnă „ştiinţa vieţii", ayu semnificând „viaţă" şi veda, „cunoaştere". Ayurveda este aşadar un sistem medical complet care se interesează de toate aspectele sănătăţii: condiţia fizică, echilibrul mental, starea de bine spirituală şi socială, considerentele mediului în-conjurător, stilul de viaţă şi regimul alimentar, influenţa anotimpurilor asupra vieţii sau tratamentul şi combaterea bolilor; se sprijină, în egală măsură, pe o înţelegere istorică şi filosofică a relaţiilor dintre viaţă, sănătate şi boală.
    Ayurveda se fundamentează pe credinţa profundă în unicitatea fiecărui individ şi urmăreşte ca acesta să atingă plenitudinea potenţialului său în mod global. Asta implică să se aprecieze din plin tăria şi puterea ayurveda şi, cu precădere, să se însuşească în mod corect principiile de bază. Cunoaşterea ayurveda antrenează schimbul de cunostinţe şi aprofundarea lor, pentru ca, pe termen lung, să contribuie la progresul din domeniul sănătăţii.
    Pentru a atinge aceste obiective, este necesar să se însuşească mai bine sistemele, principiile şi poveştile legate de disciplină. De aceea, în această lucrare, am încercat să scoatem în evidenţă conceptele fondatoare şi istoricul ayurveda. Această carte are drept obiectiv să aducă la lumină principiile de bază ale ayurveda, pentru a vă ajuta să înţelegeţi mai bine funcţionarea acestui tip de medicină tradiţională.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Marine Le Gouvello, Jayaprakash Gokul

Traducător: Daniel Voicea

Data apariției: februarie 2022

ISBN: 9786069609385

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 184

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x23 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Prestige

Teme: suflet