TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Filosofi și teologi actuali MP-ANM-FILITA-19-N-001
Filosofi și teologi actuali
Vezi
galerie

Filosofi și teologi actuali

de Andrei Marga

Id: #306493

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Filosofia a înregistrat inițiative epocale la mari cotituri ale istoriei -  de exemplu, formarea lumii moderne, criză Europei, intrarea pe scenă prima a lumii a Statelor Unite ale Americii. Astăzi, odată cu corectură globalizării, extinderea ariei istoriei universale, geometria variabilă a supraputerilor, digitalizarea și nanostiintele, și multe altele, suntem la o nouă cotitură.

     Și în filosofie ceea ce este original și, deci, nou, este de departe mai interesant decât ceea ce este consacrat. Inițiativele mai noi - de exemplu, readucerea în discuție a timpului chiar pe baza teoriei generalizate a relativității, explorarea sensului, eforturile de circumscriere a ființei, demersurile pentru a elabora pragmatică comunicării - permit înțelegerea mai profundă a filosofiilor din trecut.

     Un fapt care nu poate să nu dea de gândit este că nesiguranță vieții s-a extins. Nu poți pași în realitate fără a pași în nesiguranță.  Iar cu această nouă situație a oamenilor în lume se confruntă filosofia și teologia. Ele câștigă în actualitate înfruntând-o cu mijloacele specifice, cultivat, cu integritate și curaj.

      Cartea de față da seama de filosofi și teologi în jurul cărora se desfășoară dezbaterea filosofică. O face din perspectiva unei filosofii, a autorului, capabilă să susțină asemenea demers.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Andrei Marga

Data apariției: noiembrie 2019

ISBN: 978-973-728-755-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 544

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Meteor Press

Andrei Marga
Andrei Marga
Autor

Andrei Marga este profesor de filosofie contemporană și teoria argumentării la U...

vezi autor