TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

cobalt

Claudiu Komartin
Colecții/Serii: Plantații
Cobalt este, probabil, cel mai aşteptat volum al anului. Nu doar pentru că mai toată lumea şi-a dorit să-l vadă pe Claudiu Komartin revenind...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-93347-4-4
EAN-16: 9786069334744
Dimensiuni: 13x21 cm
Tip copertă: Paperback

cobalt

MAI MULTE DESPRE CARTE

Cobalt este, probabil, cel mai aşteptat volum al anului. Nu doar pentru că mai toată lumea şi-a dorit să-l vadă pe Claudiu Komartin revenind în poezie, ci şi pentru că, în contextul literar actual, un poet ale cărui mize tematice vizează reactualizarea formulelor deja clasicizate trebuia să descentreze poziţiile ofensive ale experimentalismului şi să reinstaureze firescul nealinierii la trend. De fapt, această convenţie a „marii literaturi” — astăzi din ce în ce mai mult o glumă, din păcate — vine din crezul specific al poetului: poate că există un refugiu în frumuseţe”. Un pull back shot poetic continuu care, pornind de la intimitatea zdruncinată şi de la confesiunea gravă, ajunge la adevărate imnuri vizionare şi la macro-poeme sociale. Claudiu Komartin este unul din poeţii pentru care un nou volum înseamnă şi o reevaluare a propriei poezii. Maieutică literară, monolog intern, autoflagelare poetică, detonări spontane ale imaginarului. Unul dintre „copiii teribili” ai milenarismului care, odată cu volumul Cobalt, îşi autodefineşte ireversibil opţiunea: poezia ca expresie a suferinţei.

Autor: Claudiu Komartin
Data apariției: mai 2013
Titlu original: -
Pagini: 92
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatrură română, poezie contemporană

Opinii Editoriale

Andrei Codrescu
"când e noapte în inima poetului bezna-i mai adâncă şi mai catifelată decât în orice altă nocturnă — o beznă care cere ştirilor lumii să se adâncească şi să se apere de asediul insistent al luminii — la maximum se transformă în o altă substanță: un amestec de tandră forţă destructivă, în Cobaltul lui Claudiu Komartin."

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus