TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mai sincer ca Himalaya. Poeme politice CD-COA-MSCHPP-18-N-001
Mai sincer ca Himalaya. Poeme politice
Vezi
galerie

Mai sincer ca Himalaya. Poeme politice

de Constantin Abăluţă

Titlu apărut în colecția Plantații la Casa de editură Max Blecher

Id: #255309

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„De-a lungul timpului, poezia lui Constantin Abăluță a primit mai multe etichete, iar autorul ei a fost considerat pe rând suprarealist, poet al obiectelor sau minimalist. Asta și pentru că, spirit erudit, excelent cunoscător al poeziei contemporane, el le-a putut lăsa impresia unora că poetizează pe linia unui program și că scrie o poezie ieșită mai mult din creier decât din inimă. De fapt, dacă a experimentat mult, Abăluță a făcut-o în maniera unui alchimist aflat mereu în căutarea unei esențe ultime a poeticului, ajungând în cele din urmă să mizeze pe simplitate, pe limbajul direct și pe repudierea artificiilor retorice. Poetul se află acum în momentul în care, după ce toate măștile lirice au fost lepădate, izbutește să fie într-adevăr, vorbind despre marasmele biologice și sufletești ale senectuții, «sincer ca Himalaya».”

Octavian Soviany

extinde
 

Detalii produs

Autor: Constantin Abăluţă

Data apariției: iulie 2018

ISBN: 978-606-8577-52-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 68

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x21 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Casa de editură Max Blecher

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Poetul Constantin Abăluță este fără doar și poate un fenomen al naturii sau poate doar al lecturii. Într-o lume literară în care majoritatea poeților trecuți de 60 de ani umplu tomuri cu producții mul......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Poezia lui Abăluță e bastonul unui (stră-)văzător. E sprijin și instrument de însemnat — «în miezul frunții». O lirică «de apartament», a spațiilor claustrale, reclusive, dar și a «gulagului democratic». O marginalitate albă, prozaică — a Observatorului care sondează micro- și macropeisaje, a discursului său sincer, sinceritate care mi-a amintit de Petre Stoica, de rafinamentul camuflat al acestuia, de periferiile sale — agonice și, deopotrivă, privilegiate. La puțini poeți, revolta are o asemenea naturalețe. La și mai puțini, norii și bețele de chibrit au același «coeficient» poetic. Himalaya echivalează sinceritatea și/cu verticalitatea.”

Tudor Crețu