TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Soloviov și Larionov 978-973-689-974-4
Soloviov și Larionov
Vezi
galerie

Soloviov și Larionov

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

de Evgheni Vodolazkin

32 08 lei
-10% de la 35,64 lei
În stoc
  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Retur posibil: 365 zile
  • Data estimată de livrare: 28.09.2021
  • Ambalare gratuită a cadoului
Adaugă la wishlist

Descriere produs

Descoperă cartea Soloviov și Larionov de Evgheni Vodolazkin apărută la editura Humanitas Fiction

Romanul Soloviov și Larionov semnat de Evgheni Vodolazkin, autorul bestsellerului Laur (tradus în 2014 în colecția „Raftul Denisei“), a fost finalist, în 2010, la premiile Bolșaia Kniga (Marea Carte) și Andrei Belîi, ca o recunoaștere a originalității cu care reconstituie un episod din trecutul Rusiei, îmbinat cu un prezent nu mai puțin pasionant.

Soloviov, tânăr cercetător în domeniul istoriei, studiază figura legendară a generalului Larionov, comandant în Armata Albă în timpul Războiului Civil din Rusia. Dar portretul pe care i-l face este unul pseudoistoric, contaminat de figuri proeminente din istoria Rusiei și chiar din familia lui Vodolazkin.

Tema de cercetare prilejuiește incursiuni în timp și spațiu, în cele mai diferite medii, colorate pe alocuri cu o tentă detectivistică. Romanul abundă în considerații despre istorie, politică și morală, întruchipate într-o galerie de portrete memorabile, bazate pe jocul ironic al autorului cu sursele reale și cele inventate. O frumoasă și seducătoare poveste de dragoste întregește, cu umorul inconfundabil al scriitorului, gustat deja de cititorii români, acestă remarcabilă operă literară în care meditația asupra relativității lucrurilor – mai cu seamă a adevărului istoric – ocupă un loc central.

„A fost un război ciudat, un război al rușilor cu rușii, în care soldații luați prizonieri puteau lupta chiar de-a doua zi de partea dușmană. O făceau cu același devotament ca și înainte. Nu erau puțini cei care își făcuseră o obișnuință din a trece dintr-o tabără în alta. Pentru unii era unica posibilitate de a munci în condiții de război, pentru alții era un mod de viață, nu mai avea importanță pentru cine luptau. Într-o viață tihnită nu aveau parte de senzații tari. Îi îmbăta frăția de arme în fața morții. Trecerile în tabăra dușmană erau, de regulă, oprite de glonț. Sau de sabie. De fapt, nu prea aveai ce alege.“

extinde

Detalii produs

Autor: Evgheni Vodolazkin

Traducător: Adriana Liciu

Data apariției: septembrie 2015

ISBN: 978-973-689-974-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 324

Dimensiuni: 13x20 cm

Editura: Humanitas Fiction

Titlu original: Соловьев и Ларионов

Pagini: 324

Limba: Română

Hârtie: 80g/m

Toate categoriile:
Ficțiune/ Literatură >> Fantasy și SF
Ficțiune/ Literatură >> Literatură universală
Speciale >> LITERATURĂ SPECULATIVĂ
Speciale >> Cărțile bune vin de la ruși
Speciale >> Grupul Humanitas
Speciale >> Literatura la feminin
Speciale >> Catalog Cartepedia
Cuvinte cheie:
Soloviov, istoria Rusiei, politică, poveste de dragoste, război, glonț

Opinii editoriale

„Generalul Larionov, simbol al tuturor generalilor Armatei Albe, reușește să transforme înfrângerea pe câmpul de luptă într-o victorie morală: el organizează salvarea unui mare număr de oameni fugiți în Crimeea din fața Armatei Roșii. Cercetarea lui Soloviov, desfășurată în Crimeea zilelor noastre, se ramifică într-o povestire polițistă și una de dragoste. Adevărul științific devine pentru cercetător adevăr existențial, iar prin intermediul figurii generalului țarist eroul lui Vodolazkin reface punțile către vechea Rusie pierdută și se regăsește pe sine.“

Agora

„Un roman extraordinar, în același timp ironic și tragic, inteligent construit, care se citește cu o nespusă plăcere.“ 

Novîi Mir
Evgheni Vodolazkin
Evgheni Vodolazkin
autor

Evgheni Vodolazkin s-a născut în 1964 la Kiev, unde și-a făcut...

vezi autor

Opinia cititorilor