TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Zâmbește HF-ROD-ZMBETE-20-N-001
Zâmbește
Vezi
galerie

Zâmbește

de Roddy Doyle

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #313907

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Roddy Doyle este una dintre cele mai importante voci ale literaturii irlandeze contemporane. Cărțile lui sunt traduse în 30 de limbi. În 1993 a fost distins cu Booker Prize.

 

Singuraticul Victor Forde, un bărbat de vârstă mijlocie, s-a mutat de curând într-un apartament modest și își petrece serile lungi de vară într-un pub din apropiere, bând bere, pălăvrăgind cu barmanul sau citind. Într-una din zile, este abordat în localul respectiv de un alt bărbat de vârsta lui, care pare să-l știe pe Victor din anii petrecuți la aceeași școală catolică de băieți din Dublin. Îl cheamă Fitzpatrick, însă Victor nu-și amintește de el. Totuși, conversează despre întâmplări și persoane cunoscute de amândoi. Din acest moment, acțiunea cărții oscilează între trecutul lui Victor – anii de școală, cariera de cronicar muzical și jurnalist incomod, căsătoria, divorțul – și prezentul tot mai neliniștitor din pricina insistenței lui Fitzpatrick de a-l provoca să-și reamintească lucruri pe care Victor încearcă de multă vreme să le uite.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Roddy Doyle

Traducător: Irina Horea

Data apariției: iulie 2020

ISBN: 978-606-779-648-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 264

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: copilărie, destin

 
Toate categoriile:
Cărți Ficțiune >> Cărți Contemporane
 

Opinii editoriale

„Doyle și-a propus să scrie un roman șocant și a reușit… Puțini sunt scriitorii capabili de asemenea performanță: un roman construit din conversațiile dintr-un pub și frânturi de amintiri. Și de care nu te poți desprinde.”

The Washington Post

„Acest roman în care Doyle se apropie cel mai mult de thrillerul psihologic demonstrează dezinvoltura cu care își construiește personajele și dialogul. Ochiul și urechea lui nu au egal.”

The New York Times Book Review

„O strălucită meditație despre suferință, memorie și felul în care ne construim și spunem povestea vieții noastre.”

The Seattle Times