TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Obolul visului. Poveste albastră HF-MAY-OBOVPA-18-N-001
Vezi
galerie

Obolul visului. Poveste albastră

de Marguerite Yourcenar

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #255410

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Un roman și trei povestiri de o imaginație debordantă, în care ingeniozitatea și concizia construcției sunt duse la perfecțiune.

 

În Roma anului 1933, unde strălucirea trecutului e copleșită de umbrele prezentului, o monedă de 10 lire trece, într-o singură zi, prin mâinile a nouă oameni – între care un pictor muribund, o prostituată, un parfumier nefericit și o tânără care vrea să îl ucidă pe Mussolini. Incapabile să comunice, atât de diferite le sunt firile, personajele din Obolul visului – împovărate de iubiri sau de iluzii deșarte și în stare de gesturi eroice sau trădări abjecte – își întretaie astfel drumurile și destinele.

 

În Poveste albastră, textul care dă titlul volumului postum apărut în 1993, o corabie plutește pe mări exotice în căutarea unei comori dincolo de închipuire. Dar cele mai mari minuni de pe insula safirelor nu sunt pietrele prețioase, ci femeile pline de mister ale căror chipuri și gesturi pot aduce mântuirea sau blestemul.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Marguerite Yourcenar

Traducător: Emanoil Marcu, Corina Neacşu

Data apariției: august 2018

ISBN: 978-606-779-403-8

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 220

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: curaj, destin

 

Opinii editoriale

„După ce citești ultimul rând din Obolul visului, rămâi marcat de contrastul dintre figura incertă și sumbră a dictatorului și caracterele pregnante ale oamenilor obișnuiți din jurul lui.”

The New Republic

„Obolul visului are pasaje intens poetice și o intrigă ce pendulează între literature și istorie.”

Los Angeles Times Book Review

„Poveste albastră este o narațiune concentrată, compusă cu foarte multă măiestrie pentru a crea impresia reproducerii unei tradiţii ancestrale, provenită din literatura orală. Povestirea nu este foarte surprinzătoare, căci respectă tiparele clasice – dorinţa de îmbogăţire; încrederea oamenilor în strălucirea banilor; cucerirea anevoioasă a obiectului menit să aducă fericirea (în cazul nostru, safirele) – şi e structurată pe etapele obligatorii deposedării – accidente, naufragii, atacuri ale corsarilor, moarte, rătăcire, sărăcie mai mare decat înaintea obţinerii presupusei bogăţii și apoi sărăcie cumplită. La toate acestea se adaugă şi ritualuri specifice prozei lui Yourcenar, cum ar fi automutilarea. Iar atmosfera este cea care prefigurează Povestirile orientale.”

Josyane Savigneau
Marguerite Yourcenar
Marguerite Yourcenar
Autor

Marguerite Yourcenar (n. 8 iunie 1903, Bruxelles - d. 17 decembrie 1987, Maine),...

vezi autor