TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mireasa hoțomană CO-MAA-MIREAH-20-N-001
Vezi
galerie

Mireasa hoțomană

de Margaret Atwood

Titlu apărut în colecția Corint Fiction la Corint

Id: #317722

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Unul dintre cele mai remarcabile personaje ale lui Margaret Atwood stă la pândă din centrul acestui roman complex, aidoma unui păianjen din mijlocul pânzei sale. Fascinanta, irezistibila și lipsita de scrupule, Zenia este o adevărată răufăcătoare ca-n basme – cel puțin, așa și-o aduc aminte fostele ei prietene, Roz, Charis și Tony. Cele trei au fost colege la universitate cu decenii în urmă și s-au reîntâlnit la înmormântarea Zeniei, iar de atunci au luat prânzul împreună o dată pe lună, analizând și reanalizând, în mod obsesiv, distrugerile pe care ea le-a produs în viețile lor. Mitomana geniala și inventiva, Zenia avea un adevărat talent de a exploata slăbiciunile prietenelor sale, folosindu-se de intimitatea dintre ele ca de o armă pentru a le înșela și a le răpi banii, timpul, simpatia și iubiții. La cinci ani dupa înmormântarea ei, femeile sunt, însă, de-a dreptul șocate s-o zărească la un moment dat: pare-se, până și moartea Zeniei a fost doar o altă amăgire! Astfel încât cele trei personaje conspiră pentru a-și înfrunta dușmanul de-o viață.

Atwood se dovedește o observatoare minunat de fină a perfidiei ascunse în spatele prieteniei, încrederii, dorinței și puterii.

Romanul a fost ecranizat în 2007, în regia lui David Evans, cu Mary-Louise Parker (cunoscută din serialul Weeds) în rolul seducătoarei femme fatale Zenia.

Romanul lui Margaret Atwood este un basm contemporan, scris cu malițiozitate; o lectură captivantă, plină de vervă, inteligență și pătrundere, o deconstrucție a legăturilor care există între femei – iubire, gelozie, furie, dispreț, răzbunare, prietenie; o sondare a profunzimilor răului, făcută cu o notă de umor.

Cât despre personajul care dă titlul cărții, o aluzie feministă la povestea fraților Grimm, ea este „cealaltă femeie”, răspunsul la fanteziile bărbaților și la temerile femeilor, malefică într-un fel misterios și atemporal, dar atât de maleabilă în multiplele ei fațete, încât devine aproape mitică. Atwood creează un monstru perfect credibil – căci fiecare dintre noi a cunoscut, cândva, o Zenia.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Margaret Atwood

Traducător: Gabriela Nedelea

Data apariției: noiembrie 2020

Titlu original: The Robber Bride

ISBN: 9786067939385

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 640

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

 

Opinii editoriale

„Nimeni nu cartografiază psihicul femeii așa cum o face Margaret Atwood...”

Newsweek

„O versiune provocatoare a războiului dintre sexe; [o carte] amuzantă, plină de inventivitate și de suspans... O performanță de virtuoz.”

Publishers Weekly

„Amuzant, profund, emoționant... stilul lui Atwood este sclipitor, iar umorul ei – tăios, sexy și coroziv.”

The Washington Post

„Scris cu însuflețire, plin de observații pătrunzătoare... probabil, cel mai inteligent roman sardonic al anului.”

Salman Rushdie
Margaret Atwood
Margaret Atwood
Autor

Margaret Atwood este cea mai cunoscută scriitoare canadiană, autoare a peste 35...

vezi autor