TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Exilul și împărăția RA-ALC-EXILIM-18-N-001
Exilul și împărăția
Vezi
galerie

Exilul și împărăția

de Albert Camus

Titlu apărut în colecția Seria de autor Albert Camus la Polirom

Id: #254079

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Ultima carte publicată de Albert Camus, Exilul şi împărăţia este o antologie de şase povestiri apărută în 1957, chiar anul în care autorului i s-a acordat Premiul Nobel pentru Literatură.

Janine, soţia unui negustor de ţesături, se pierde în friguroasa noapte arabă, încercînd să lase în urmă anii petrecuţi într-o căsnicie căreia nu-i mai vede noima. Un pictor încearcă din răsputeri să-şi urmărească visul, dar e împiedicat la tot pasul de admiratori. Un misionar îşi pierde identitatea într-o experienţă terifiantă şi e convertit cu brutalitate la fetişurile unui trib de sălbatici. Fie că se petrec în Africa de Nord, în America de Sud sau în Europa, aventurile solitare din Exilul şi împărăţia sînt portrete ale exilului spiritual, ale încercărilor nesfîrşite ale omului de a-şi găsi un regat interior în care să renască.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Albert Camus

Data apariției: aprilie 2018

ISBN: 978-973-46-7152-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 624

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: absurd

 

Opinii editoriale

„Lîngă el veni bătrînul, apoi fata nopţii, dar nimeni nu‑l privea pe d’Arrast. Se ghemuiseră în jurul pietrei, tăcuţi. Numai vuietul fluviului urca pînă la el, prin aerul apăsător. Din colţul lui întunecos, d’Arrast asculta, fără să vadă pe nimeni, şi zgomotul apelor îl umplea de o fericire năvalnică. Stătea cu ochii închişi, salutînd, plin de bucurie, propria‑i forţă, salutînd, încă o dată, viaţa care începea din nou. Undeva, foarte aproape, izbucni o detunătură. Fratele se îndepărtă puţin de bucătar şi, pe jumătate întors către d’Arrast, fără a‑l privi, îi arătă locul gol:
– Aşază‑te cu noi.” 

Albert Camus
Albert Camus
Albert Camus
Autor

Albert Camus (1913-1960), romancier, dramaturg şi filosof francez născut în Alge...

vezi autor