TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Demonul lui Maxwell 978-973-46-9534-8
Demonul lui Maxwell
Vezi
galerie

Demonul lui Maxwell

de Steven Hall

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #431922

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Autorul bestsellerului Amintirile rechinului


Thomas Quinn, un scriitor de treizeci de ani fără succes, e bântuit nu doar de relaţia distrusă cu celebrul său tată, acum mort, ci şi – aproape la propriu – de enigmaticul şi genialul Andrew Black, fost protejat al tatălui său. Cu câţiva ani în urmă, Black a scris o capodoperă care s-a vândut într-un milion de exemplare, după care a dispărut. E posibil ca Thomas să fie urmărit de protagonistul din romanul lui Black? Rămas singur când soţia lui, Imogen, pleacă să lucreze la celălalt capăt al lumii, Thomas Quinn se trezeşte treptat într-un univers care se destramă, populat de personaje de roman, cu oraşe întregi ce se dovedesc ficţionale, unde nimic şi nimeni nu e ce pare. Dacă l-ar găsi pe Black, poate ar afla nişte răspunsuri. Un roman despre misterul scrisului, tainele Bibliei, haos şi entropie, amintind de cărţile lui Umberto Eco.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Steven Hall

Traducător: Ariadna Ponta

Data apariției: septembrie 2023

ISBN: 978-973-46-9534-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 408

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: secret, familie

 

Opinii editoriale

„Un thriller postmodern, ingenios şi antrenant, plin de realităţi distorsionate, glume intertextuale şi elemente tipografice ciudate, Demonul lui Maxwell este o lectură incitantă de la cap la coadă şi adesea impresionantă.”

The Guardian

„Ce poate fi mai încântător decât aceste meditaţii pe tema filosofiei, a personalităţii, a religiei şi-a istoriei care se întreţes într-un roman de suspans unde niciun personaj nu e demn de încredere? O carte scrisă cu vervă şi cu o mare apreciere faţă de puterea limbajului.”

Kirkus Reviews

„Ingenios construit şi desfăşurându-se într-un ritm extraordinar, Demonul lui Maxwell este o combinaţie de thriller şi science-fiction, la care se adaugă un curs de epistemologie.”

The Sunday Times