TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Istoria statului și dreptului românesc HA-ATC-ISSIDR-20-N-001
Vezi
galerie

Istoria statului și dreptului românesc

de Andrei Tinu, Cătălin Boboc

Titlu apărut în colecția Cursuri, seminarii, teste la Hamangiu

Id: #366642

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediția a II-a, revizuită și adăugită
 

Descriere produs

„Istoria statului și dreptului românesc aduce completări utile menite să explice cât mai clar studenților evoluția statului și dreptului românesc, de la momentul formării statului dac, prima formă de organizare statală a teritoriului actual al României. Astfel, pe lângă revizuirea capitolelor existente și a bibliografiei, în noua ediție au fost adăugate două capitole în care se prezintă succint parcursul a cincizeci de ani de regim totalitar, circumscris dictaturii regale (1938-1940), a celei militare a lui Ion Antonescu (1940-1944) și a dictaturii comuniste (1945-1989).

 

Cursul Istoria statului și dreptului românesc este unul suplu, capitolele fiind organizate astfel: o parte generală, de prezentare a principalelor date care au marcat perioada studiată, o parte tip anexe, conținând inscripții, texte aparținând unor autori clasici, texte de lege etc. și o ultima parte, cu posibile întrebări și subiecte pentru examenul de semestru.

 

Prezenta lucrare, aflată la cea de a doua ediție, se dorește a fi un instrument de lucru util, ușor accesibil pentru toate categoriile de cititori, o sinteză a principalelor informații legate de modul de organizare administrativ-teritorială, de evoluția societății românești – în accepțiunea in extenso a acestui termen – și de evoluția dreptului cutumiar și a celui scris de-a lungul istoriei.” – Autorii

extinde
 

Detalii produs

Autor: Andrei Tinu, Cătălin Boboc

Data apariției: decembrie 2020

ISBN: 9786062711283

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 232

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu

Teme: curiozitate